Literatura

NAGRADNA IGRA: Dvije knjige „Njeguški rječnik“

2802icjk
I
nstitut za crnogorski jezik i književnost
(ICJK) i Portal Analitika nagrađuju dva čitaoca sa po jednim primjerkom knjige „Njeguški rječnik“ autora dr Dušana Otaševića.

NAGRADNA IGRA: Dvije knjige „Njeguški rječnik“
Portal AnalitikaIzvor

Prva dva čitaoca, koji se danas u 13 časova jave na broj 067/788-118, postaće dobitnici knjige „Njeguški rješnik“ u izdanju Instituta za crnogorski jezik i književnost.

2802rjecnik2„Knjiga „Njeguški rječnik“ posljednje je djelo dr Dušana Otaševića, njeguškoga naučnika koji je živio i radio u Sarajevu. Neposredno pred smrt autor nam je poslao rukopis ove knjige uz molbu da ga publikujemo jer mu je narušeno zdravlje onemogućilo dalje staranje o njoj. Djelo je nastalo kao plod entuzijazma Dušana Otaševića, koji je pripadao drugoj struci (istoriografiji i muzeologiji), a ovim je želio vratiti dug rodnim Njegušima“, navodi izdavač izdanja.

Nagradu dobitnici mogu podići utorkom od 9 do 15 časova u prostorijama Instituta za crnogorski jezik i književnost koje se nalaze na Bulevaru Mihaila Lalića br. 1, u zgradi Biotehničkog instituta. Za sve informacije u vezi sa podizanjem nagrade dobitnici se mogu informisati na broj telefona 020/265-014. Više informacija o izdanjima ICJK možete pogledati na sajtu ove institucije.

Portal Analitika