Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja „Nove knjige“

2402novaknjiga
P
ortal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagrađuju dva naša čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja „Nove knjige“
Portal AnalitikaIzvor

Ljubitelji pisane riječi imaju priliku da dobiju dva naslova u izdanju Nove knjige. Tako će prva dva čitaoca koji danas u 13 časova pozovu broj našeg portala 067 / 300 - 170, postati dobitnici knjige „Kultura page“ ili „Svetac, surfer i direktor“, koje se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu i Tivtu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

2402KulturapageJanko Ljumović: Kultura page

Istraživajući obične, svakodnevne fenomene, autor nam otkriva identitet vremena i sredine. „Kultura page“ je zbirka eseja iz kolumne, nastalih od 2000. do 2005. godine. Ona predstavljaju kulturološku studiju, bilo da se bavi fenomenima svakodnevnice, medijskim projektima ili umjetničkim ostvarenjima. Pisana neprecizno, ona otkriva ne samo širinu interesovanja i senzibilitet autora, već i njegovu istinsku analitičnost i prodornost misli, koja, opaskom, uspostavlja istinsko značenje neke pojave, dovodi je u neobičnu relaciju i ukazuje da to nije tek puki znak u vremenu, već simbol, paradigma za otkrivanje vrijednosti, društvenih fantazama, strahova i predrasuda.

U njima se prepliću i prožimaju teme civilnog društva, tranzicije, marketinga, kulturnih politika i kreativnih industrija.

2402svetacsurferRobin Šarma: Svetac, surfer i direktor

Napisana u stilu angažovane književnosti, ova knjiga Robina Šarme nam otkriva priču o Džek Valentinu, čovjeku čiji je životni put sličan putu autora. Osjećajući se neostvarenim, Džek kreće u potragu za srećnijim, zdravijim i ljepšim životom, sastajući se sa tri nevjerovatna učitelja. Otkriva moćnu filozofiju kojom može da preoblikuje svoju stvarnost i ispuni svoju sudbinu.

U ovom revolucionarnom, a opet umjerenom vodiču „kako da živite svoj život“ na najautentičnijem nivou naučićete:

- Kako da probudite svoje istinske talente i snažno „zasijate“;

- Kako da transformišete svoje strahove u slobodu i vaše rane u mudrost;

- Lekcije koje će vam pomoći da ovladate vašim umom, otvorite srce i njegujete vaš duh;

- Jednostavne metode da imate lijepe odnose ispunjene ljubavlju;

- Načine da umetnete avanture, misterije i zabavu u vaš život;

- Oruđa uz pomoć kojih ćete postati zvijezda i privući unapređenje.

Još jedna Šarmina nevjerovatna knjiga koja će vam promijeniti život.

Portal Analitika