In firme

Volvo razvija dostavu paketa u auto umjesto na kućnu adresu

volvo
S
ve više ljudi u svijetu svakodnevno koristi usluge onlajn kupovine. Volvo je smislio način kako da roba koju ste kupili preko interneta bude isporučena direktno u vaš automobil - čak i ako vi niste u njemu.

Volvo razvija dostavu paketa u auto umjesto na kućnu adresu
Portal AnalitikaIzvor

Volvo će sistem predstaviti na manifestaciji Mobile World Congress koja se održava u Barseloni krajem februara, a preliminarna anketa koja je sprovedena među odabranim ispitanicima, pokazala je da bi se njih 92 odsto prije odlučilo za ovakvu uslugu dostave nego za isporuku na kućnu adresu.

Ipak, da bi ovakav način dostave postao realnost u budućnosti, biće neophodno ubijediti vlasnika automobila da je sistem siguran i da će svaki neovlašćen pristup njegovom vozilu biti onemogućen.

Sistem koji je razvio Volvo baziran je na Volvo On Call i Sensus Connect tehnologijama tog proizvođača, a funkcioniše uz pomoć takozvanog "digitalnog ključa".

Digitalni ključ omogućava dostavljaču jednokratni pristup vašem automobilu. To znači da kurir ima elektronsko ovlašćenje da daljinskim putem, pomoću smartfone ili tablet uređaja, otključa vaše vozilo, utovari u njega ono što ste kupili preko interneta i ponovo ga zaključa.

Pristup automobilu odobrava se automatski, onog trenutka kada naručite robu i prihvatite opciju koja podrazumijeva ovakav način isporuke. Informacija o tome kada će roba biti dostavljena i potvrda o završenoj isporuci stiže vam u vidu sms poruke na smatrfon.

Pogledajte kako funkcioniše sistem dostave koji je osmislio Volvo:

Portal Analitika