Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Tatjana i Milan dobitnici izdanja „Nove knjige“

1702novaknjiga
P
ortal Analitika
i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su dva naša čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Tatjana i Milan dobitnici izdanja „Nove knjige“
Portal AnalitikaIzvor

Tatjana Marković je dobitnica knjige „Želim te“ Federika Moće, dok je Milan Mirković dobio knjigu "Moć sadašnjeg trenutka" Ekarta Tola. Navedeni naslovi se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu i Tivtu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1702moc

Ekart Tol: Moć sadašnjeg trenutka

„Moć sadašnjeg trenutka“ je jedna od onih rijetkih knjiga koja predstavlja doživljaj za čitaoce, doživljaj koji im, pritom, može promijeniti život iz korijena. Već od prve stranice ove izvanredne knjige, naći ćete se korak bliže duhovnom prosvjetljenju. Ova knjiga zaista ima snagu i moć da mijenja živote. Ona će vam pomoći da spoznate samu suštinu svog bića i ono što vi zapravo jeste. Iako ovo putovanje predstavlja nimalo lak izazov, Ekart Tol nas krajnje jednostavnim jezikom i metodom pitanja i odgovora vodi ka duhovnom uzdizanju.

Ekart Tol je cijelu knjigu obogatio efikasnim vježbama i uputstvima koja nam pokazuju kako da otkrijemo ljepotu, spokojstvo, radost i lakoću koji dolaze kada jednostavno stišamo svoje misli i doživljavamo svijet pred sobom u sadašnjem trenutku. Sve ove stvari nisu u umu, već iznad njega.

Ova knjiga predstavlja kompletan vodič ka meditaciji i spoznaji. Knjiga kojoj ćete se uvijek vraćati, a koja će vas svaki put iznova nagraditi mudrošću i promjenom.

 

Federiko Moća: Želim te

1702zelimte

Nastavak romana „Tri metra iznad neba“ je jedna velika priča o mladima koji pokušavaju da se odvoje od tla, da koračaju tri metra iznad neba...

Dvije godine kasnije. Isti likovi. Step se vratio iz Njujorka. Društvo je opet na okupu. Mnogo toga se promijenilo, ali stari prijatelji se ne zaboravljaju. Svi su tu osim Pola, koji je nastradao u nesreći. Pol je u njihovim srcima i sjećanjima, ožiljak koji boli. Ali šta je sa Babi? Da li se ona promijenila? Da li još uvijek voli nestašnog Stepa? Hoće li Step pokušati da oživi ljubavnu priču koja je bila tako lijepa i važna?

„A ljubav ima svoja pravila, prelijepa i uvijek drugačija od onog što ste zamišljali.

 

Portal Analitika