In firme

Honda povlači Insight i CR-Z sa evropskog tržišta

1502honda
P
ortparol Honde izjavio je u nedavnom intervjuu da njegova kompanija više neće nuditi modele „insajt“ (Insight) i CR-Z hibrid (Hybrid) na evropskom tržištu, prenosi portal Index.

Honda povlači Insight i CR-Z sa evropskog tržišta
Portal AnalitikaIzvor

Glasine o povlačenju navedenih modela iz Evrope počele su kružiti još u oktobru prošle godine, a sada su dobile i svoju službenu potvrdu. Honda se odlučila na ovaj potez zbog slabe prodaje, ali zainteresovani još mogu da nabave svoje primjerke u predstavništvima.

Honda je prošle godine na Starom kontinentu prodala 62 odsto manje komada Insight-a, ukupno samo 1.242. Prodaja CR-Z-a pala je za 66 odsto, na samo 695 primjeraka, sudeći po podacima koje je objavio JATO Dynamics.

Ekološki osviješteni kupci koji žele da voze Hondu s alternativnim pogonom mogu još uvijek da ugrabe „džez“ (Jazz) starije generacije, ali potražnja za tim modelom takođe je pala, pa je svoje vlasnike u 2013. našlo tek 4.500 automobila. Plug-in hibridna varijanta novog Jazz-a planirana je za 2015. godinu, ali za sada nije poznato hoće li biti lansirana u Evropi.

Foto: index.hr

Portal Analitika