Društvo

GA: Presuda Upravnog suda potvrda nezakonitog rada Komisije

0902gradjanska
P
resuda Upravnog suda, kojom se poništava Odluka o raspodjeli dijela prihoda od igara na sreću, potvrda je nezakonitog rada nadležne Komisije, ocijenjuju je u Građanskoj alijansi.

GA: Presuda Upravnog suda potvrda nezakonitog rada Komisije
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi agencija MINA, oni su pozdravili odluku Upravnog suda i smatraju da je sada neophodna brza reakcija nadležnih da se nezakonito raspodijeljen novac građana zaštiti.

- Hitno treba prekinuti isplate, tražiti povraćaj novca i raspustiti Komisiju koja postupa na ovakav način. Takođe, neophodno je odmah pokrenuti i postupke utvrđivanja odgovornosti - kazala je programska direktorica GA, Ajša Hadžibegović.

Prema njenim riječima, GA u kontinuitetu ukazuje na nezakonit rad te Komisije.

- Podsjećamo da je svaka dosadašnja odluka poništena i svaki put se ponove stvari, tako da sada govorimo o kontinuitetu nezakonitog rada Komisije. Komisija nije, čak ni poslije dva zahtjeva, dostavila Sudu spise predmeta što je po Zakonu bila u obavezi da uradi – dodala je Hadžibegović.

Ona je dodala da inertno, sporo i neefikasno tužilaštvo treba da reaguje, a principijelni članovi Komisije da podnesu ostavku.

- Ministar finansija, ukoliko vodi računa o finansijama, treba da pokrene pitanje odgovornosti za čitav ovaj galimatijas. Ukoliko se ne desi, onda je potpuno jasno da nekome anarhija odgovara i da je spreman na sve, pa i nepoštovanje zakona i institucija, a sve u cilju ostvarivanja privatnih interesa nasuprot interesa građana Crne Gore - zaključila je Hadžibegović.

Portal Analitika