Društvo

CGO raspisao konkurs za najbolju priču o EU

cgo
C
entar za građansko obrazovanje (CGO) je raspisao konkurs „Piši i upoznaj EU!“ za najbolju priču o Evropskoj uniji, u okviru projekta “Međugeneracijsko učenje za evropsko aktivno građanstvo”, koji EU finansira kroz program Evropa za građane, saopšteno je Portalu Analitika iz ove NVO.

CGO raspisao konkurs za najbolju priču o EU
Portal AnalitikaIzvor

Da li ste inspirisani Evropskom unijom, njenom kulturom ili vrijednostima? Kako vi vidite EU? Što očekujete od izazovnog procesa evropeizacije Crne Gore? Kako sve to utiče na vaš život? Kakva su vaša lična očekivanja?  - samo su neka od pitanja koja služe kao vodič onima koji imaju želju da svoj doživljaj Evropske unije podijele sa drugima, uz napomenu da kreativnost i originalnost predstavljaju preporuke za nagradu!

Autori/ke se na konkurs prijavljuju dostavljanjem teksta koji može biti u formi eseja, kratke priče ili intervjua, zatim kratkih biografskih podataka i saglasnosti da priča može biti objavljena u okviru projektnih aktivnosti, a cijela dokumentacija se može dostaviti u elektronskom obliku putem e-maila na ana@cgo-cce.org ili poštom na adresu Centar za građansko obrazovanje (CGO), Njegoševa 36/1, 81 000 Podgorica.

Prednost prilikom ocjenjivanja imaće tekstovi koji se odnose na međugeneracijski dijalog i  prevladavanje stereotipa, čuvanje sjećanja, prevladavanje predrasuda i stereotipa. Konkurs je otvoren za sve građane/ke Crne Gore. Jedan autor/ka može učestvovati samo sa jednim tekstom koji treba da prijavi do 05. marta 2014, do 17h.

Pobjedničke priče iz svake od zemalja učesnica (a pored Crne Gore to su: Italija, Francuska, Švedska, Bugarska i Slovenija) biće prevedene na engleski jezik i objavljene u završnoj publikaciji ovog projekta, a šest pobjednika/ca (po jedan/jedna iz svake od zemalja) će učestvovati na završnoj konferenciji koja će biti organizovana u Torinu (Italija) u novembru 2014. Imena dobitnika/ca, kao i najbolji tekstovi će biti objavljeni na sajtu Centra za građansko obrazovanje (CGO) www.cgo-cce.org,  kao i na projektnom sajtu ILEAC-a: http://www.ileac.eu/

 

Portal Analitika