Abiznis

Žugić se sastao sa profesorom Mojmirom Mrakom

0702zugamrakok
M
inistar finansija Radoje Žugić sastao se danas sa dr Mojmirom Mrakom, profesorom na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani, jednom broju evropskih univerziteta i ekspertom za oblast javnih finansija.

Žugić se sastao sa profesorom Mojmirom Mrakom
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Žugić zahvalio se profesoru Mraku na podršci koju je, u prethodim godinama, pružio timu Ministarstva finansija u koncipiranju Pretpristupnog ekonomskog programa (PEP), koji je ključni dokument koji država kandidat za ulazak u EU priprema u okviru multilateralnog fiskalnog nadzora.

Ističući značaj uloge Ministarstva finansija u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, profesor Mrak je istakao potrebu detaljnijeg upoznavanja crnogorske administracije sa temama budžeta Evropske unije i višegodišnjih finansijskih perspektiva, kao i potrebu pripreme analize kojom bi se procijenio finansijski aspekt ulaska Crne Gore u EU. U tom pravcu je on je izrazio spremnost da, kroz organizaciju obuke za službenike Ministarstva finansija, prenese iskustva Slovenije u ovom segmentu.

Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje na planu dalje podrške prof. dr Mraka u izradi crnogorskog PEP-a, kao i organizacija pomenutih obuka u predstojećem periodu

Portal Analitika