In firme

Opel stiže u Ženevu sa najbržom Astrom do sada

3101auto
O
pel je najavio da će na sajmu u Ženevi izložiti koncept Astra OPC EXTREME. Automobil je baziran na trkačkom modelu Astra OPC Cup, a prema riječima ljudi iz kompanije biće to najbrža Astra koja se može legalno voziti po javnim putevima.

Opel stiže u Ženevu sa najbržom Astrom do sada
Portal AnalitikaIzvor

Astra OPC EXTREME predstavlja duhovnog nasljednika Opel Astre OPC X-Treme iz 2002, a predviđeno je da nakon koncepta bude ponuđena i produkcijska verzija koja će se izrađivati u ograničenoj seriji.

Zahvaljujući upotrebi komponenti od ugljeničnih vlakana, koncept će biti lakši od standardne Astre OPC iz 2012. čija masa iznosi 1.373 kg.

Podsjećamo, aktuelna Opel Astra OPC sa 280 Ks (206 kW) i 400 Nm, koje proizvodi 2.0 litarski turbo-benzinac, do sada je bila najsnažnija serijski porizvedena Astra, a očekuje se da će koncept OPC EXTREME razvijati i preko 300 ks, piše B92.

Automobil će imati i specijalne aerodinamičke dodatke, među kojima je i veliki spojler koji se nalazi na završetku krova, dok se na prvoj fotografiji koju je Opel objavio kao najavu premijere ovog koncepta mogu uočiti i dva para izduvnih cijevi.

Više informacija o ovom konceptu biće poznato početkom marta, kada se otvaraju kapije ženevskog salona automobila.

Foto: wallsave.com

Portal Analitika