Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja „Nove knjige“

2001novaknjiga
P
ortal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagrađuju dva naša čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja „Nove knjige“
Portal AnalitikaIzvor

Ljubitelji pisane riječi imaju priliku da dobiju dva naslova u izdanju Nove knjige. Tako će prva dva čitaoca koji danas u 12 časova pozovu broj našeg portala 067 / 300 - 170, postati dobitnici knjige „Pjesme sa pogledom na nju“ ili „Zov anđela“, koje se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu i Tivtu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

2001pjesmeJovan Nikolaidis: Pjesme s pogledom na nju

Zbirka pjesama u kojoj autor usmjerava pogled ka njoj – voljenoj ženi, za kojom lirski subjekt žudi, bilo da je živa ili mrtva, rodnoj grudi, gradu Ulcinju, ali i sudbini svijeta u kome svi živimo, neizvjesno i kratko.

U svojim pjesmama autor njeguje duh patriotizma, čuvajući živ dodir sa precima u težnji da prevaziđe vjerske i etičke podjele savršenom sublimacijom. Ljubi on svoju rodnu zemlju, iako je u nesporazumu sa njom, nalazeći u njoj klicu slobode oduvijek i zauvijek. On pjeva o minulim srećnim vremenima i pita se možemo li opet biti srećni, poslije svega.

2001ZovanGijom Muso: Zov anđela

Da li je i vama mobilni telefon postao poput dnevnika? Da li njemu povjeravate brojeve telefona dragih osoba, fotografije, razgovore... Najskrivenije tajne?

Roman „Zov anđela“ francuskog bestseler pisca odlikuje savršen spoj više žanrova.

U gužvi najvećeg njujorškog aerodroma dvoje ljudi doslovno će naletjeti jedno na drugo. Madlin i Žonatan brzo će sakupiti prosute stvari i produžiti svako na svoju stranu. Oni se nikada prije toga nisu sreli, a vjerovali su i da se taj suret više neće ponoviti. Ipak, u žurbi da prikupe svoje stvari, slučajno su zamijenili mobilne telefone. Kada budu uvidjeli grešku, već će ih dijeliti više od deset hiljada kilometara – on je vlasnik restorana u San Francisku, dok ona radi u jednoj pariskoj cvjećari. Iako su svjesni da zadiru u tuđu privatnost, neće moći da odole i pregledaće sadržaj telefona koji se zatekao kod njih. Međutim, nesputana radoznalost dovešće ih do zapanjujućeg otkrića: shvatiće da su njihovi životi neraskidivo povezani tajnom za koju su oboje vjerovali da će ostati zauvjek skrivena... Početak koji nagovještava romantičnu komediju pretvoriće se u napet triler, a maestralna završnica nadmašiće i najveća očekivanja.

Portal Analitika