In firme

Kineski Qoros 3 najbezbjedniji automobil 2013. godine!

okauto
P
rema podacima Euro NCAP ogranizacije koja sprovodi zvanične “crash testove”, u 2013. godini najbolje se pokazao kineski Qoros 3, a u stopu ga prati Renault Zoe.

Kineski Qoros 3 najbezbjedniji automobil 2013. godine!
Portal AnalitikaIzvor

Na početku 2014. godine, organizacija Euro NCAP objavila je i rezime rezultata od prethodnih 12 mjeseci, tokom kojih je ispitano 33 novih modela automobila, i to u sedam različitih kategorija. Na osnovu zvaničnog bodovanja koje podrazumijeva famozne “zvezdice”, ali i procenat ukupne zaštite putnika i pješaka, najbolje je ocijenjena kineska limuzina Qoros 3, koji je ujedno i prvi automobil iz ove zemlje sa osvojenih maksimalnih pet zvezdica.

U kategoriji tzv. supermini vozila, najbolje rezultate je ostvario električni Renault Zoe, u klasi “mali porodični automobil” pobjedu je odneo već pomenuti Qoros 3, dok je u kategoriji “veliki porodični automobil”, Lexus IS300h ocijenjen kao najbezbjedniji.

Najbolje ocijenjeni monovolumeni bili su Kia Carens i Ford Tourneo Connect, koji su ostvarili identične rezultate, dok je titula najboljeg terenca pripala Jeep Cherokeeju. Maserati Ghibli ocijenjen je kao najbezbednije poslovno/prestižno vozilo.

(Euro NCAP/TopSpeer.rs)

 

 

Portal Analitika