Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja „Nove knjige“

3012novaknjiga
P
ortal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagrađuju dva naša čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja „Nove knjige“
Portal AnalitikaIzvor

Ljubitelji pisane riječi imaju priliku da dobiju dva naslova u izdanju Nove knjige. Tako će prva dva čitaoca koji danas u 12 časova pozovu broj našeg portala 067 / 300 - 170, postati dobitnici knjige „Upražnjeno mjesto“ ili „Poruka u boci“, koje se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu i Tivtu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

3012UpraznjenoDžoan Rouling: Upražnjeno mjesto

„Upražnjeno mjesto“ je u domaćem izdanju objavljeno samo par mjeseci nakon engleskog. Komičan, provokativan i stalno iznenađujujući, „Upražnjeno mjesto“ je prvi roman za odrasle Džoane Rouling, autorke knjiga o Hariju Poteru.

Povodom povjeravanja svog novog naslova izdavačkoj kući Nova knjiga, Dž. K. Rouling je istakla:

- Iako sam uživala pišući ga, moja sljedeća knjiga će biti potpuno drugačija od Harija Potera. Oduševio me je način na koji Nova knjiga planira da pristupi novoj fazi u mojoj književnoj karijeri i veoma mi je drago što im mogu povjeriti objavljivanje crnogorskog izdanja mog novog romana „Upražnjeno mjesto“.

Dž. K. Rouling je autorka serijala o avanturama Harija Potera. Između 1997. i 2007. godine objavila je sedam knjiga koje su prodate u više od 450 miliona primjeraka širom svijeta, distribuirane u više od 200 zemalja, prevedene na 74 jezika, i ekranizovane u osam blokbaster naslova. Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima je Orden britanskog carstva za zasluge u dječijoj književnosti, Princa of Asturije, francuski Orden časti i nagrada Hans Kristijan Andersen. Podržava veliki broj dobrotvornih akcija kroz svoju Fondaciju Volant, a osnivač je Lumosy - dobrotvorne organizacije koja se bavi preobražajem života ugrožene djece.

3012porukaNikolas Sparks: Poruka u boci

„Poruka u boci“ je ljubavni roman koji govori o nevjerovatnim ljudkim sudbinama i potrebi da se pronađe prava ljubav.

Tereza Obzorn je uspješna novinarka koja živi u Bostonu sa svojim dvanaestogodišnjim sinom Kevinom. Njeno srce je slomljeno. Razočarana u ljubav, odlazi na putovanje sa najboljom prijateljicom. Uživajući na plaži, pronalazi poruku u boci koja će joj iz korijena promijeniti život. Pisac ljubavnog pisma, koje se nalazilo u boci, privlači njenu pažnju. Istražujući, pronalazi ime autora i odlazi da ga upozna.

Pročitajte roman i saznajte šta se dešava kada Tereza upozna zanosnog Gareta, slomljenog srca.

Portal Analitika