Literatura

Džilijan Flin: „Nestala“ (Nova knjiga, Podgorica)

1012nestala11
N
estala“ Džilijan Flin, jedna od najprodavanijih knjiga sa liste bestselera Njujork tajmsa (New York Times), pojavila se i u crnogorskom izdanju, pošto je izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice.

Džilijan Flin: „Nestala“ (Nova knjiga, Podgorica)
Portal AnalitikaIzvor

Radnja se odvija u Misuriju, gdje Nik i Ejmi proslavljaju petogodišnjicu braka. Dok teku pripreme za slavlje, Nikova inteligentna i lijepa supruga - nestaje. Pod pritiskom policije, medija i Ejminih roditelja, Nik počinje čudno da se ponaša, pletući oko sebe mrežu laži i intriga. Nik vješto izbjegava odgovore na sva pitanja vezana za nestanak supruge. Da li je on ubica? Ukoliko nije, gdje je onda nestala ta lijepa žena? I šta je to što je ostalo u srebrnoj kutijici sakrivenoj u plakaru njene spavaće sobe?

Koristeći kombinaciju oštrog humora i zastrašujuće detaljne proze, Džilijan Flin je stvorila krajnje napet triler, čija radnja zbunjuje u svakom trenutku. Ovo ostvarenje objavljeno je u dvadeset osam zemalja. Takođe, po njenom drugom romanu „Dark Places“ (Tamna mjesta) snima se film u kojoj glavnu ulogu igra Šerliz Teron. „Nestala“ je njen treći roman, ujedno nominovan za desetak najprestižnijih književnih nagrada u SAD-u. Već mjesecima se nalazi na listi najprodavanijih knjiga New York Times-a i apsolutno opravdava taj status.

Knjigu možete naći u svim Gradskim knjižarama širom Crne Gore.

Portal Analitika