In firme

Guglov misteriozni objekat pod istragom

0612guglll
G
oogleov misteriozni objekat koji ova kompanija gradi na jednoj barži u zalivu San Franciska privukao je veliku pažnju javnosti i medija, ali i američke Obalske straže i Komisije za očuvanje i zaštitu zaliva, prenose svjetski mediji.

Guglov misteriozni objekat pod istragom
Portal AnalitikaIzvor

Direktor komisije Leri Goldzband rekao je novinarima Reutersa da je istraga počela prošle nedjelje, a komisija želi da sazna kakve su sve dozvole potrebne za izgradnju ovakvog objekta i da li ih Google ima.

Dodao je da je riječ o preliminarnoj istrazi i da ga je ekipa iz Googlea obavijestila da trenutno radi na promjenama u dizajnu barže što je od njih tražila Obalska straža.

Na Reutersu napominju da su te promjene dio “standardne procedure” Obalske straže, koja uvijek ispituje nove građevine, njihovu sigurnost i uticaj na okolinu.

S obzirom na to da iz Googlea ranije nijesu davali nikakve informacije o ovom misterioznom objektu, brojni novinari su nagađali da bi to mogao da bude plutajući centar za skladištenje podataka ili mobilna trgovina, ali će ga ova kompanija najvjerovatnije iskoristiti kao interaktivni izložbeni prostor u kojem će ljudi moći da saznaju sve o novim tehnologijama i njihovim proizvodima.

Trenutna istraga ipak nije vezana za samu namjenu barže, već za njenu konstrukciju i dozvole za gradnju.

Istraga bi trebalo da traje nekoliko nedjelja, tokom kojih bi trebalo da se sazna ko je vlasnik pristaništa na kojem se nalazi ovaj Googleov objekat, a možda i njegova namjena, odnosno, da li je zaista riječ o izložbenom prostoru ili Google ima neke druge planove.

Dnevnik.hr

Portal Analitika