Literatura

Promocija knjige „Suze i mastilo“ Miodraga Tripkovića

0511kiczgrada
U
srijedu, 6.novembra, knjiga Miodraga Tripkovića „Suze i mastilo“ biće sjutra predstavljena u Multimedijalnoj sali podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“ od 19 časova.

Promocija knjige „Suze i mastilo“ Miodraga Tripkovića
Portal AnalitikaIzvor

Moderator predstavljanja ovog naslova je Perivoje Popović književnik i urednik izdanja, a o knjizi će govoriti prof.dr Lidija Tomić, pjesnikinja Jovanka Vukanović, književni kritičar Marijan - Mašo Miljić i sam autor.

- Knjiga predstavlja autorski izbor poezije i književnih komentara koje je ovaj pjesnik pisao u posljednje četiri decenije. Kako je književna kritika primijetila, riječ je o rukopisu koji počev od naslova predstavlja izuzetno književno ostvarenje kojim se ovaj pjesnik lirskog glasa uzdigao među najviše visove crnogorskog duha i stvaralaštva – navodi se u najavi ove literarne večeri.

Podsjećamo, Miodrag Tripković je do sada objavio desetak književnih rukopisa, počev od „Potom otići“ iz 1970. godine. Pored poezije, ogledao se u više književnih žanrova - esejima, zapisima, književnim komentarima, poeziji za djecu i kratkim pričama. Njegova ostvarenja su zastupljena u više od 20 antologija savremenog pjesništva i prevođen je na više evropskih jezika.

Portal Analitika