In firme

Od danas dostupan Windows 8.1

1810vindovs
M
icrosoft je objavio da je operativni sistem Windowsa 8.1 dostupan. Windows je sada ažuriran novim funkcionalnostima koje korisnicima omogućavaju da kreiraju iskustva koja idu u korak s njihovim načinom života - na radnom mjestu, kod kuće ili dok su na putu.

Od danas dostupan Windows 8.1
Portal AnalitikaIzvor

Od danas korisnici Windows 8 uređaja, na više od 230 tržišta i 37 jezika, mogu preuzeti besplatan update putem stranice Windows Store, prenosi Klix ba.

Windows 8.1 će biti dostupan na novim uređajima, te kao DVD pakovanje u prodavnicama širom svijeta, saopćeno je iz Microsofta.

Windows 8.1 razvija viziju Windows-a da ponudi veoma personalizirano iskustvo dok istovremeno pokazuje Microsoftovu konstantnu posvećenost prilagođavanju novim trendovima.

Dolazak Windowsa 8.1. ujedno označava i novi val inovativnih uređaja za korisnike i kompanije - od praktičnosti i mobilnosti tableta i 2-u-1 uređaja, preko laptopa do specijalizovanih uređaja za industriju.

Mnogi od novih uređaja su osjetljivi na dodir i donose napredak u brzini procesuiranja, dužini trajanja baterije i dizajna, bez obzira u kojem cjenovnom razredu se nalaze.

Windows 8.1 nudi niz noviteta i veću prilagođenost funkcionalnih poboljšanja.

Portal Analitika