In firme

Hakeri se dokopali podataka o preko dva miliona korisnika programa Adobe

0410hakeri
A
dobe se našao na udaru opasnog sajber napada pa su hakeri, osim što su se dokopali podataka o korisnicima, ukrali i izvorni kod nekih njihovih proizvoda.

Hakeri se dokopali podataka o preko dva miliona korisnika programa Adobe
Portal AnalitikaIzvor

- Sajber napadi nesrećna su realnost današnjeg poslovanja, objavili su na Adobeovom blogu priznajući da su postali žrtve sofisticiranog hakerskog napada u kojem su se hakeri dokopali informacija o skoro tri milijuna korisnika usluga ove kompanije te izvornog koda nekih njihovih proizvoda, prenosi Dnevnik hr.

Prve informacije o ovom napadu pojavile su se još prošle nedjelje kada je novinar Brajan Krebs otkrio dijelove izvornog koda Adobeovih proizvoda na jednom serveru koji se ranije koristio za hakerske napade. On je o svojim saznanjima obavijestio Adobe koji je proveo istragu u kojoj su otkrili da su se hakeri dokopali izvornog koda nekih popularnih proizvoda ove kompanije poput Adobe Acrobata, ColdFusiona i ColdFusion Buildera.

Na ZDnetu kažu da su se ovim napadom hakeri dokopali i brojnih informacija o korisnicima Adobeovih usluga poput korisničkih imena i lozinki, ali i informacija vezanih uz bankovne kartice, poput šifriranih brojeva kartica, datuma isteka kartica i drugih podataka povezanih uz narudžbe korisnika.

Iz Adobea su objavili kako će kontaktirati sve korisnike koji su ugroženi ovim napadom te će resetovati njihove lozinke, a obavijestiće i osobe čiji su podaci o bankovnim karticama ukradeni.

Portal Analitika