In firme

Telenor na Infofestu i Spark.me konferenciji

310telenorok
K
ompanija Telenor aktivno je učestvovala na nedavno održanim IT događajima u Crnoj Gori – Spark.Me konferenciji i Festivalu informatičkih dostignuća Infofest, čime se uključila u širenje informatičke kulture u našoj zemlji, saopšteno je Portalu Analitika iz kompanije,

Telenor na Infofestu i Spark.me konferenciji
Portal AnalitikaIzvor

“Na Spark.Me konferenciji Telenor je bio zvanični produkcijski partner, obezbjeđujući besplatan internet za sve učesnike, a mnogi korisnici koji su komunicirali preko društvenih mreža sa zvaničnim nalozima Telenora dobili su vrijedne poklone.  Novi projekti i aplikacije predstavljeni su i na 20. jubilarnom Infofestu. Posebnu pažnju izazvalo je predstavljanje projekta “Osvoji Internet, surfuj pametno”, koji Telenor realizuje u saradnji sa Ministarstvom za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstvom prosvjete, Udruženjem ''Roditelji'' i Ombudsmanom. Zamjenica ombudsmana Nevenka Stanković saopštila je da istraživanja o bezbjednosti djece na Internetu jasno ukazuju da se kroz prevenciju i promociju može stvoriti sigurno digitalno okruženje za našu djecu”, navedeno je u saopštenju.

-Telenorov projekat o bezbjednosti na Internetu u ogromnoj mjeri odgovara na izazove koje nameće dinamika razvoja savremenog svijeta, u kojem izgradnja i očuvanje društvenih vrijednosti ne smiju biti stavljeni u drugi plan- rekao je pomoćnik ministra za informaciono društvo i telekomunikacije Radule Novović.

NaMeđunarodnoj konferenciji regulatornih tijela, organizovanoj u okviru Infofesta, učesnici su govorili i o zaštiti ličnih podataka i globalnim trendovima u zaštiti privatnosti korisnika u uslovima dinamičnog razvoja novih tehnologija.

‘’Rješavanje pitanja privatnosti i bezbjednosti u elektr onskim komunikacijama zahtijeva sveobuhvatan pristup, uključivanje širokog kruga zainteresovanih i usaglašavanje mnogih, često različitih potreba i interesa. Kako bi se ovi i ciljevi promocije nacionalne kulture informacione i komunikacione bezbjednosti ostvarili, potrebna su konzistentna pravila koja važe za sve učesnike”, zaključio je Ivica Ivanović, direktor korporativnih poslova u Telenoru.

Kako se dodaje, kroz predstavljanje novih servisa i aplikacija, ali i programa za povećanje bezbjednosti na Internetu, Telenor je potvrdio punu posvećenost razvoju komunikacionih tehnologija i njihovoj pravilnoj upotrebi.

Portal Analitika