Literatura

Promocija romana Ivana Srdanovića u KIC-u

0110vetrogonci
K
njiga „Vetrogonci“ beogradskog autora Ivana Srdanovića biće večeras promovisana u   KIC-u „Budo Tomović“ od 20 časova.

Promocija romana Ivana Srdanovića u KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

O romanu će tom prilikom govoriti reditelj Branko Baletić i sam autor.

Ivan T. Srdanović rođen je 1959. godine u Beogradu. Studije kliničke psihologije i istorije umjetnosti uvukle su ga u svijet tajnovitih filozofskih kružoka, umjetničkih društava i, konačno, politike. I danas smatra da je bavljenje politikom najplemenitiji zadatak za zrelog čovjeka koji ima moći i snage da bude do krajnosti nesebičan i pravedan.

- Roman „Vetrogonci“ govori o čudnovatoj porodici Pirivetrić čiji se članovi bave u današnje vrijeme nesvakidašnjim poslovima. Mama Pirivetrić je vještica, a tata zduh, to jest čarobnjak koji kroti vremenske neprilike. Njihovo troje djece, Vihor, Vedrana i Tihomir i sami, istina mladi i još neiskuni, čarobnjaci, slijede oca i majku u njihovim avanturama. U nevoljama Pirivetrići imaju podršku kućnog prijatelja, mudrog, plemenitog i dobroćudnog vola Sivonje koji živi, pase i preživa oko njihove kuće na Žabljaku... Dolazi do besomučne borbe vjetrova iznad crnogorskih gudura i kanjona – idealnih mjesta da zduhovi jedni drugima iz zasjeda prave kovitlace, zavijaju vihore i podmeću vazdušne čepove – siže je ovogo četvrtog romana Srdanovića.

Autor se književnoj publici do sada predstavio zbirkama priča: „Izabrana dela Dejan Ajdačić“ (1986), „Čitanka za drugi razred brzog voza“ (1995), te romanima „Oko vrha“ (2003) i „Zumuru“ (2009).

Portal Analitika