Literatura

Promovisana nova knjiga Paula Koelja

2609knjizara
Rukopis pronađen u Akri“ nedavno objavljena nova knjiga Paula Koelja, čiji je prevod izdala podgorička kuća Nova knjiga, sinoć je predstavljena u Gradskoj knjižari.

Promovisana nova knjiga Paula Koelja
Portal AnalitikaIzvor

Na promociji romana drugog najprodavanijeg pisca na svijetu, koji je prevođen na 80 jezika, a prodaja njegovih knjiga se mjeri milionima, govorile su književnica Ksenija Popović i Branka Karadžić, menadžer Gradske knjižare.

- Knjiga koju smo svi dugo čekali, knjiga koja je krunisala književno stvaralaštvo Paulo Koelja objavljena je u Crnoj Gori od strane izdavačke kuće Nova knjiga iz Podgorice. U svojoj novoj knjizi Koeljo istražuje "vanvremenske vrijednosti". On nam otkriva šta se dogodilo u Jerusalimu uoči invazije Krstaša za vrijeme Prvog krstaškog rata. Koeljo vješto kombinuje realnost i fikciju prilikom kazivanja priče o čovjeku poznatom pod imenom Kopta, koji se spominje u spisima pronađenim nekoliko vjekova kasnije od strane jednog Engleza - kazala je Karadžić.

2609knjizara1

„Ova priča je zasnovana na vrijednostima, a vrijednosti nijesu fikcija. One preživljavaju test vremena”, izjavio je autor „Alhemičara”.

Akra je bio utvrđeni dio seleukidskog Jerusalima u 2. vijeku prije nove ere, a njegova tačna lokacija je i danas predmet rasprave među istoričarima. Seleukidsko kraljevstvo je zauzimalo prostor nekadašnjeg Persijskog velikog kraljevstva.

Koeljo je sina ser Voltera Vilkinsona upoznao u Velsu na Božić 1982. godine. Tada je čuo priču o otkriću britanskog arheologa, ali, kako mu je Volterov sin rekao, niko tome nije pridavao nikakav značaj. Dana 30. novembra 2011. godine, međutim, pisac je od Volterovog sina dobio kopiju teksta o kojem je čuo priču na sastanku i tako je nastao „Rukopis pronađen u Akri”, prepis tog manuskripta, koji će nesumnjivo postati svjetski bestseler kao i sva ostala djela ovog velikog pisca.

Knjige Paola Koelja, autora brojnih bestselera, prevedene na 80 jezika i objavljene u 168 zemalja svijeta u tiražu od preko 145 miliona primjeraka. Njegov najpoznatiji roman Alhemičar, koji mu je i donio svjetsku slavu, 2009. godine je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao djelo jedinog živog autora koje je prevedeno na najviše jezika.

2609poster
Portal Analitika