In firme

VIDEO: Land Rover Discovery redizajn

49duis
D
vije nedjelje nakon što su predstavili Range Rover Evoque sa malim izmjenama kako bi održali dobre prodajne rezultate, na red je došao i najstariji model iz ponude britanske kuće, Land Rover Discovery.

VIDEO: Land Rover Discovery redizajn
Portal AnalitikaIzvor

Već na prvi pogled su uočljiva nova prednja svjetla sa integrisanim dnevnim svjetlima , rešetka hladnjaka i prednji branik, koji su sada u duhu najekskluzivnijeg modela u ponudi, Range Rovera. Novost su i točkovi modernijeg dizajna i Black Design paket koji donosi zatamnjena stakla i detalje spoljašnjosti u sjajno crnoj boji.

Motorizacija nije pretrpjela značajne promjene, osim optimizovanog SDV6 3-litarskog dizela koji je dobio ZF 8-stepenu transmisiju, pa je emisija CO2 pala sa 230 grama na 213 grama po kilometru, dok je potrošnja malo poboljšana, pa sada iznosi 8 litara na 100 km u kombinovanom ciklusu. Ovi rezultati možda ne djeluju spektakularno ali treba imati na umu da popularni Disco teži čak 2570 kg. 256 KS i 600 Nm momenta SDV6 motora u stanju su ubrzati Discovery do stotke za oko 9 sekundi i pogurati ga do maksimalne brzine od 180 km/h.

Izvor: Dvije Bregaste

Portal Analitika