In firme

Milijardu aktivnih Androida, naredni će biti KitKat?

0309KitKat
Š
ef Gugla (Google) za Android, Sundar Pičai, objavio je na svom profilu na društvenoj mreži G+ kako je broj uređaja sa Androidom dosegao milijardu i da će novi se naredna verzija zvati KitKat, prenosi T portal.

Milijardu aktivnih Androida, naredni će biti KitKat?
Portal AnalitikaIzvor

I iduća verzija popularnog operativnog sitema, u skladu s tradicijom, biće nazvana po slatkišu. Izgleda da će se zvati KitKat, prema omiljenoj čokoladici tima koji se u Google-u brine za razvoj tog operativnog sistema, što je čudno iz najmanje dva razloga. Dosad se nagađalo kako će iduće izdanje Androida dobiti naziv Key Lime Pie. KitKat nije spominjan, a ujedno je i zaštićeno ime korporacije Nestle. Hoće li im Google platiti za korištenje intelektualnog vlasništva ili je na pomolu neki drugi dogovor - vidjećemo.

Kako piše Tech Crunch, Nestle je već pokrenuo promotivnu kampanju kojom će podijeliti Nexuse 7 i kredite za Play onima koji pronađu posebno označeni Kit Kat sa likom Androida.

Naravno, treba imati na umu da novo ime još nije službeno potvrđeno, i da se Pičaijev post na Google-ovoj društvenoj mreži može tumačiti na različite načine...

Foto: tportal.hr

Portal Analitika