In firme

Gampert i zvanično otišao na doboš (FOTO)

gumpert-apollo-s-2_Copy
N
jemački proizvođač sportskih automobila Gampert i službeno je otišao na doboš nakon što je misteriozni novi investitor odustao od finansiranja posrnulog proizvođača. Prema informacijama koje dolaze iz Njemačke, Gampert, koji je još prošle godine ostao bez novčanih sredstava za održavanje proizvodnje, otpustio je preostalih 19 radnika koji su zajedno sa firmom čekali rasplet ove neprijatne situacije.

Gampert i zvanično otišao na doboš (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor
Osnovan 2004. godine od strane bivšeg Audi Motorsport inženjera Rolanda Gumperta, istoimeni proizvođač automobila je razvio tri verzije “Apollo” superautomobila, koje su pokretane Audijevim bi-turbo 4,2-litarskim V8 motorom sa 650 KS.gumpert-apollo-s-2011-2_192970-1600x900_Copy

Gumpert podnio zahtjev za stečaj prije godinu dana, ali je najavio predstavljanje novog modela na sajmu u Ženevi. To se upravo i desilo, u martu je predstavljen koncept “Tornante” razvijen u saradnji sa čuvenom italijanskom radionicom „Touring”, ali to očigledni nije bilo dovoljno za spas.

Gumpert je dospio na naslovne strane automobilske štampe 2009. kada je model “Apollo Sport” postavio novi rekord na Nirburgringu. Gampert je drugi njemački maloserijski proizvođač koji je bankrotirao u zadnjih mjesec dana. Prije par dana, ključ u bravu stavio je i mnogo poznatiji “Wiesmann”.

Gumpert-Tornante-supercar-rear-view-image-1024x680_Copygumpert-tornante-xl_CopyGumpert-apollo-s-2011-widescreen-06_Copy
Portal Analitika