In firme

FOTO: Nova Kia Soul

2608auto
K
ia Soul druge generacije, namjenjena evropskom tržištu, službeno će debitovati slijedećeg mjeseca na Frankfurt Motor Show-u. Novi Soul, koji se temelji na istoj platformi kao i nova Kia Cee'd, u prodaji se očekuje na proljeće slijedeće godine. Inače, model za američko tržište svoju premijeru je imao na New York Motor Show-u u martu ove godine.

FOTO: Nova Kia Soul
Portal AnalitikaIzvor

Prva generacija Soula postigla je veliki uspjeh u Sjevernoj Americi, tako da ne treba da čudi što Kia nije radikalno promijenila izgled. Ispod kože, korišćenje Kia Cee'd platforme donosi veću stabilnost i upravljivost, kao i preciznije ponašanje na cesti zbog unaprijeđenog vješanja i 29 % kruće karoserije. U odnosu na odlazeći model, nivo buke u unutrašnjosti je smanjen za oko tri decibela.

2608auto2
Nova Kia Soul je neznatno veća od prethodnika, ima duže međuosovinsko rastojanje i širi trag točkova, a sve to doprinosi većoj ponudi kabinskog prostora. Prostor za noge, glavu i ramena je porastao za sve putnike, dok je prtljažni prostor narastao sa 340 litara na 354 litra sa podignutim zadnjim sjedištima.

Novi Soul će se nuditi s 1,6-litarskim benzinskim i dizel motorima i 6-stepenim manuelnim ili automatskim mjenjačem uz doplatu. Oba motora su preuzeta iz odlazećeg modela, ali imaju poboljšanu efikasnost i nižu potrošnju i emisiju štetnih gasova.

2608auto3
Osim automobila, Kia će na štandu u Frankfurtu izložiti čitav program personalizacije i dodatne opreme koji će se naći u prodaji zajedno sa novim Soul-om.

Izvor: Dvije Bregaste

Portal Analitika