In firme

Google naočare će koštati 300 dolara?

1208googleglass
S
a izuzetno visokom cijenom od 1.500 dolara za prve verzije za developere, mnogi su mislili da će komercijalna cijena Google naočara Glass biti previsoka. Sudeći po poslednjim glasinama, komercijalna cijena naočara biće znatno niža, prenosi B92.

Google naočare će koštati 300 dolara?
Portal AnalitikaIzvor

Najnovije glasine tvrde da će cijena Google naočara iznositi 299 dolara.

Ova informacija došla je sa Instituta za topologiju na Tajvanu, ali nije dobila potvrdu iz Google-a. Institut je ovu cijenu bazirao na troškovima proizvodnje jednog para.

Iako datum izlaska još nije poznat, Google konstantno unaprjeđuje svoje naočari brojnim novim funkcijama, a nedavno je predstavljen i browser za ovu tehničku novotariju.

- Istraživali smo načine na koje bismo mogli korisnicima da obezbijedimo da dobiju infromacije koje tačno žele baš onda kada su im potrebne. Kako biste testirali browser, potražite nešto i onda dodirnite View website ekran kako biste pokrenuli veb stranicu - stoji u objavi kompanije na Google+.

Kada se korisnik nađe na veb stranici, različite komande na touchpad-u, imitiraće pokrete miša na laptopu ili pokrete prstiju na ekranu osjetljivom na dodir.

Kompanija je takođe napisala da naporno radi na novim mogućnostima koje će olakšati međusobnu komunikaciju korisnika.

Foto: b92.net

Portal Analitika