In firme

FOTO: Škoda Rapid Spaceback

1507skoda
Š
kodin model Rapid dobio je novu varijantu pod imenom Spaceback.

FOTO: Škoda Rapid Spaceback
Portal AnalitikaIzvor

Rapid Spaceback dijeli međuosovinsko rastojanje sa standardnim Rapidom dok su C i D stubovi modifikovani da bi se dodao treći red prozora. Rezultat je izgled koji najviše podsjeća na Audi A3 Sportback, nešto između hečbeka i karavana.

1507skoda2
Kada govorimo o praktičnosti, prtljažni prostor varira od 415 litara do 1380 litara sa preklopljenim zadnjim sjedištima. Iako je Spaceback varijanta kraća za 180 mm od standardnog Rapida, prostor koji nudi putnicima na zadnjoj klupi najveći je u ovoj klasi.

Škoda Rapid Spaceback imaće u ponudi četiri benzinska i dva dizelska motora, sa snagom između 75 KS i 122 KS. Rapid Spaceback GreenLine opremljen 1.6-litarskim TDI motorom sa 90 KS ima potrošnju od samo 3,8 l/100 km i emituje samo 99 g/km CO2.

1507skoda3
Sigurnosna oprema je bogata i podeazumjeva, prednje, bočne i vazdušne jastuke za glavu, ABS, ESC... Takođe je moguće dobiti xenon svjetla, svjetla za maglu sa "cornering" funkcijom, kontrolu pritiska u gumama i Hill Hold Control - pomoć pri kretanju uz brdo. Opciono je dostupan dvostruki pod prtljažnog prostora.

Škoda Rapid Spaceback će svoj javni debi imati u septembru na Frankfurtskom sajmu, dok će u prodaju mjesec dana kasnije.

Izvor: www.twincam.me

Portal Analitika