Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • ŠUKOVIĆ: Povrće za hotele „Ziya“ i „Tara“ proizvodi porodica iz Zete, drugi hotelijeri da razmisle o ovoj saradnji

ŠUKOVIĆ: Povrće za hotele „Ziya“ i „Tara“ proizvodi porodica iz Zete, drugi hotelijeri da razmisle o ovoj saradnji

0407hotelPOCETNA
D
va crnogorska hotela „Ziya“ i „Tara“ jedini su koji uveliko koriste domaće proizvode koje uzgaja jedna porodice iz Zete, specijalno za njihove goste. Izvršni direktor ovog hotelskog lanca Saša Šuković kazao je za Portal Analitika da bi na ovaj vid saradnje sa crnogorskim poljoprivrednicima trebali da se odluče i ostali hotelijeri: novac ostaje u zemlji, a gosti znaju šta jedu.

ŠUKOVIĆ: Povrće za hotele „Ziya“ i „Tara“ proizvodi porodica iz Zete, drugi hotelijeri da razmisle o ovoj saradnji
Portal AnalitikaIzvor

- Mi smo pronašli porodicu u Zeti koja ima kvalitetno imanje, na dobrom mjestu i gdje je zemlja zdrava, naročito za organsku proizvodnju. Napravili smo dogovor sa njima da proizvode voće i povrće za naše hotele, rekao je Šuković.

Ovaj potez najprije pogoduje gostima hotela, jer se, prema riječima Šukovića, uvijek odlučuju za domaću proizvodnju.

- Ovo radimo prije svega zbog gostiju. Ljudu jednostavno traže da jedu hranu koja je proizvedena ovdje, a ne da jedu paprike iz Italije ili krastavac iz Holandije - objašnjava Šuković.

0407hotelUNUTARTEKSTA

Još jedan od razloga zašto se ova saradnja isplati je i - finansijska. Šuković ističe da je dobra strana ove priče i ta što nema potrebe za uvozom, novac ne šalje van zemlje.

- Mnogo je bolje podržimo familije koji proizvode za nas i kojima se to svakako isplati. Ako bismo svi radili na ovaj način, uvoz ne bi bio ni potreban, kazao je Šuković, dodavši da su nekoliko puta razgovarali sa nadležnima, kako bi dobili informaciju zašto je dozvoljen toliki uvoz voća i povrća, kad u Crnoj Gori postoje poljoprivrednici koji bi rado učestvovali u ovom lancu, a najbitnije, novac bi ostao u zemlji.

- Izračunali smo koliko nam treba mjesečno novca i njima kazali kako da strateški sade za nas, lubenice, krastavac, paprike i ostalo voće i povrće. Zadovoljni su gosti, poljoprivrednici i mi - zaključuje Šuković.

0407hotel-ziya
Portal Analitika