In firme

FOTO: Najštedljiviji Golf do sada

2406kola
V
olkswagen je objavio detalje najštedljivijeg Golfa do sada. Sedma generacija Golfa u štedljivom i ekološkom izdanju BlueMotion troši 3.2 l/100 km i emituje samo 85 grama štetnih gasova po kilometru, što mu uz rezervoar zapremine 50 litara daje (u teoriji) autonomiju od preko 1500 km sa jednim rezervoarom goriva.

FOTO: Najštedljiviji Golf do sada
Portal AnalitikaIzvor

Zahvaljujući ubrzanom razvoju tehnologije, štedljivi i ekološki prihvatljivi automobili nisu više ni ružni ni spori. Golf BlueMotion razvija 200 km/h i ubrzava do 100-ke za 10.5 sekundi zahvaljući 110 KS snažnom 1.6-litarskom Common Rail TDI motoru.

Tajna je u optimizaciji aerodinamike i rada motora. Karoserija je spuštena za 15 mm u odnosu na standardnog Golfa, prednja maska je potpuno zatvorena, dodat je specijalni krovni spojler dok je pod vozila dobio plastične panele koji smanjuju otpor vazduha.

2406auto2
Rezultat je koeficijent otpora vazduha 0.27 što u kombinaciji sa posebnim gumama sa smanjenim otporom kotrljanja i laganom konstrukcijom karoserije donosi značajnu uštedu.

TDI agregat najnovije generacije krcat je inovativnim rješenjima. Start&Stop sistem, regenerativno punjenje akumulatora (prilikom kočenja ili vožnje nizbrdo) eliminiše potrebu da alternator bude stalno u funkciji, pumpa vode se može deaktivirati kako bi motor brže postigao radnu temperaturu a svi pokretni elementi motora napravljeni su od materijala sa niskim koeficijentom trenja.

2406auto3
Šestostepeni manuelni mjenjač ima dugačke prenosne odnose i posebno produženu šestu brzinu, sve u cilju uštede u potrošnji.

Golf TDI Bluemotion će biti dostupan u dva nivoa opreme: Trendline i Comfortline kao i sa dugačkom listom dodatnih opcija. Prodaja startuje u julu sa cijenama od 22.175 € pa na više.

Izvor: www.twincam.me

Portal Analitika