Abiznis

ŽIVKOVIĆ: Ministar Ivanović podržava ljude koji su se obogatili preko naših leđa

2505mljekari
P
redstavnik farmera Ratko Živković kaže za radio Antena M da neće odustati od zahtjeva za povećanje subvencija za mlijeko i stočnu hranu, niti od namjere da u ponedjeljak prekinu isporuku mlijeka.

ŽIVKOVIĆ: Ministar Ivanović podržava ljude koji su se obogatili preko naših leđa
Portal AnalitikaIzvor

 

Crnogorske proizvođače mlijeka, koji su prethodna dva dana u više crnogorskih opština u znak protesta prosipali mlijeko, naljutila je reakcija ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića. Ministar im je juče poručio da treba manje da prosipaju, više da rade, te da smanje troškove i počnu da plaćaju porez.

Živković za podgorički radio kaže da neće odustati od zahtjeva za povećanje subvencija za mlijeko i stočnu hranu, niti od namjere da u ponedjeljak prekinu isporuku mlijeka. A kada je riječ o izjavio Ivanovića, on Živković poručuje:

- Vjerovatno čovjek nije iz ove branše. On priča napamet neke stvari. Ovo ne ide u prilog ni nama, ni njemu, niti ikome u ovoj državi. Mi smo dovedeni na ivicu bijede, ne možemo da izdržimo više ovolike troškove, a ovoliku cijenu mlijeka. Njemu to nije jasno. Mi smo vrlo korektno i pošteno tražili da preživimo. Tražili smo cijenu koju su oni izračunali, njegovo ministarstvo. Cijena stočne hrane je 37 centi, mi smo tražili da bude tolika i cijena mlijeka, da pokrijemo troškove.

Živković kaže da se Ivanović oglušio o njihove zahtjeve i dodaje:

- On, po meni, podržava ljude koji su se obogatili preko naših leđa, da imaju još po milion, dva ili tri. Sretno bilo, ne znam koliko će ko da izdrži. Mi ćemo od ponedjeljka prekinuti isporuku mlijeka, jer je potpuno ista stvar dali ga mljekari ili prosuli na ulicu.

Predstavniku farmera takođe nije jasan ministrov poziv da plaćaju porez.

- Ja ne znam o kom porezu on priča. Jednom sam ga pitao, nije mi odgovorio. Koji porez, osim da plaćam porez na kravu što imam, koja ne stvara dohodak? On uporno potencira neki porez, a ko god ga pita koji porez, ostaje bez odgovora. Ja plaćam porez državi na imovinu, plaćam struju, vodu, komunalije, plaćam PDV na hranu i sve što kupim, kao i sav ostali svijet. Ili ministar traži porez na dobit, koju nemamo? Kada mljekare isporuče te pare o kojima on priča, ako smo kupili koncentrat i ostalo, mi dobijamo samo obračunsku listu i praznu kesu. Mi nemamo para, ne gledamo ih - zaključuje Živković za Antenu M.

Portal Analitika