In firme

BMW serija 5 – redizajn

2005kola
U
borbi sa sve većom konkurencijom proizvođači poput BMW-a moraju voditi računa o izgledu, pa je tako došao red na blago zatezanje bora aktuelne serije 5. Ništa spektakularno, trebate se baš dobro zagledati da biste primjetili izmjene.

BMW serija 5 – redizajn
Portal AnalitikaIzvor

 

Prednji branik je dobio malo više hromiranih detalja, dnevna svijetla imaju malo drugačiji izgled dok su zadnja svijetla dobila naglašenije ivice. Xenon svijetla su sada dio standardne opreme u svim modelima. Novost su i pokazivači pravca integrisani u kućište retrovizora.

Unutrašnjost je skoro nepromjenjena osim iDrive kontrolera koji je dobio površinu osjetljivu na dodir koja olakšava unošenje slova i brojeva ali samo uz doplatu uz navigacioni sistem Professional.

2005kola2
Osnovni model je sada 518d koji je dobio dvolitarski dizel snage 143 KS. Novitet je i mogućnost dobijanja xDrive pogona na sve točkove u modelu 520d u limuzinskoj i karavan varijanti.

Serija 5 GT je osim stilskih detalja dobila i redizajnirani poklopac prtljažnika koji povećava korisnu zapreminu za 60 litara.

Redizajnirani su i modeli sa slovom M u imenu a M5 je sada moguće dobiti i sa “Competition” paketom koji donosi 575 KS umjesto standardnih 560 KS.

Izvor: twincam.me

Portal Analitika