Literatura

Od sjutra u prodaji Hoseinijev novi roman „A planine odjeknuše“

2005hoseini
I
zdavačka kuća Nova knjiga sjutra objavljuje novi, dugoočekivani roman svjetski proslavljenog autora Haleda Hoseinija „A planine odjeknuše“.

Od sjutra u prodaji Hoseinijev novi roman „A planine odjeknuše“
Portal AnalitikaIzvor

- Roman će se naći u knjižarama u Crnoj Gori istog dana kada i u Americi, pa će čitaoci IK Nova knjiga i Gradske knjižare biti u prilici da ga među prvima pročitaju – ističu iz podgoričke izdavačke kuće.

Riječ je o trećem Hoseinijevom romanu koji potpisuje u šest godina.

- Moja prva dva romana su, u suštini, priče o očevima i majkama. Moj novi roman je takođe višegeneracijska porodična priča, ali ovog puta se bavi braćom i sestrama, i načinom na koji se vole, povrjeđuju, izdaju, poštuju i žrtvuju jedni za druge – kazao je Hoseini o naslovu „A planine odjeknuše“.

U recenziji roman stoji da je riječ o djelu velikog zamaha i ambicije prati brojne upečatljive likove, od Avganistana do Pariza i San Franciska, i do grčkog ostrva Tinos, i priča njihove dirljive i neodoljive priče, ponovo dokazujući Hoseinijevo duboko razumijevanje spona koje nam oblikuju živote i koje nasodređuju kao ljude.

Hoseinijevi romani „Lovac na zmajeve“ i „Hiljadu čudesnih sunaca“, čije je prevode Izdavačka kuća Nova knjiga objavila 2010. godine, prodati su u više od 10 miliona primeraka samo u SAD, i u još 38 miliona primeraka širom svijeta.

Portal Analitika