Politički sastav heterogen, ali je jedna okolnost konstantna

Zašto žena uopšte nema u razgovorima o formiranju Vlade?

Jučerašnji razgovori o formiranju nove Vlade, ali i konsultacije koje su tome prethodile, okupile su krajnje heterogen skup političkih činilaca.

Zašto žena uopšte nema u razgovorima o formiranju Vlade? Foto: Mediabiro
Portal AnalitikaIzvor

No, uz sve te razlike, čini se, jedna je okolnost konstantna – u svim pregovorima o formiranju nove vlasti gotovo da nema žena. Sve se, pritom, dešava nakon konstituisanja skupštinskog saziva u kojem je tek dvadsetak odsto poslanica.

Juče u PES-u 19 muškaraca, nijedna žena

Na jučerašnjim razgovorima u sjedištu Evrope sad učestvovalo je niz političara, tačnije njih 19, ali tamo nije bila niti jedna političarka.

Na prvom sastanku tako su učestvovali Milojko Spajić, Genci Nimanbegu, Srđan Pavićević, Goran Danilović, Adrian Vuksanović, Mehmet Zenka, Vladimir Joković, Ervin Ibrahimović, Aleksa Bečić, Nik Đeljošaj i Ivan Ivanaj. Nedugo pošto su oni izašli, u istu su prostoriju ušli Branko Krvavac, Andrej Milović, Momo Koprivica, Boris Bogdanović, Predrag Bulatović, Milan Knežević, Andrija Mandić i Slaven Radunović.

Slično bilo i tokom konsultacija

Nije mnogo drugačije bilo ni tokom konsultacija u Plavom dvorcu na Cetinju. Tamo je predsjednik države Jakov Milatović razgovarao sa 30 političara i tek dvije političarke.

Podsjetimo, tokom prošle dvije sedmice, sa Milatovićem su, u svojstvu predstavnika parlamentarnih stranaka, razgovarali Milojko Spajić, Danijel Živković, Andrija Mandić, Aleksa Bečić, Momo Koprivica, Boris Bogdanović, Ervin Ibrahimović, Milan Knežević, Predrag Bulatović, Dritan Abazović, Miloš Konatar, Damir Šehović, Miloš Čelanović, Nihad Canović, Vladimir Joković, Miodrag Lekić, Dragoslav Šćekić, Adrian Vuksanović, Genci Nimanbegu, Fatmir Đeka, Saubih Mehmeti, Mehmed Zenka, Nik Đeljošaj, Ferhat Dinoša, Ivan Ivanaj, Goran Danilović, Vladimir Dobričanin, Danilo Jokić, Srđan Pavićević, Zoran Miljanić i svega dvije predstavnice političkih partija – Milena Vuković (URA) i Renata Milutinović (CIVIS).

Portal Analitika

Komentari (8)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dute__neregistrovani
16.08.2023. 19:47

Žene su pametne sve dobiju na kraju......

2
0
G Gadovi_neregistrovani
16.08.2023. 10:34

Pa normalno koja bi žena prodala svoju kuću za šaku dolara a mi muški smo obični Bednici gadim se samom sebi a nadam se da ima dosta mjesta za sve septicare da stanu u jamu

5
0
a avg16_neregistrovani
16.08.2023. 09:29

zašto nema žena među podržavaocima klerofašizma hahahahaha i ja se pitam 🫶🏼

10
0
j jasamovo_neregistrovani
16.08.2023. 08:09

Eto cak ni Danijela Djurovic koja je juce proglasena u HN za caricu ne prisustvuje!

10
0
O Ooooo_neregistrovani
16.08.2023. 06:30

Ođe žene dobijaju šamare od muževa u vrhu vlasti,pa ih onda prikazuju kao veličanstva što je čin kukavica i iluzija je od takvih očekivati da dopuste da žensko nešto odluči ili upravlja.

10
0
K Kotor_neregistrovani
16.08.2023. 07:46

@Ooooo_neregistrovani U Kotoru je jedna gospođa dobila šamar i od poglavara "crkve"!

6
0
n nmkneregistrovani_neregistrovani
16.08.2023. 05:45

nikakva steta, one su i izglasale ove retrogradne snage koje sad kolo vode. Ja se ne cudim a one same neka se zapitaju zasto je to tako

11
1
J Janko_neregistrovani
16.08.2023. 05:42

Talibani

15
0