Region

Poručio srpski predsjednik iz Njujorka

Vučić: Sjutra će se vidjeti ko su pravi, a ko lažni prijatelji Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da će se sjutra, prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, vidjeti ko su prijatelji, a ko lažni prijatelji Srbije.

Vučić: Sjutra će se vidjeti ko su pravi, a ko lažni prijatelji Srbije Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

"Sjutra je 23. maj, nije Vidovdan, ali za nas će biti baš kao Vidovdan. Sjutra će se sve videti - i ko su nam prijatelji i ko su lažni prijatelji i ko su oni koji nam nikad nisu bili prijatelji", rekao je Vučić u video poruci koju je objavio na Instagramu.

Naveo je da će sjutra "biti mnogo licemjerja i neistina" i da će "oni koji sve čine protiv Srbije objašnjavati da to čine upravo zbog Srbije jer mnogo bolje razumiju njene interese".

"Sjutra je za mene najteži dan u političkom smislu otkad sam postao predjsednik ili premijer. Za mene je Vidovdan, vidjeću hoću li moći da se suprotstavim najvećima, najmoćnijima, najbahatijima, najbezobzirnijima, od kojih su prethodnih nekoliko dana gotovo svi pobjegli ili uzmakli. Uplašili su ih brutalnim prijetnjama", kazao je Vučić.

Naveo je da najmoćnije zemlje "Srbiju ne mogu da uplaše" i da "nikada nijesu mogli da je uplaše".

"Hvala vam na tome što smo im pokazali jednu stvar. Uspjeli su da ujedine Srbe koje je teško ujediniti", kazao je Vučić, misleći na odnos prema rezoluciji o Srebrenici.

Generalna skupština UN glasaće sjutra o rezoluciji kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici i kojom se osuđuju negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Rezoluciju o Međunarodnom danu promišljanja i sjećanja na genocid u Srebrenici predložile su Njemačka i Ruanda, a sponzorisalo ju je 38 država, među kojima su zemlje Kvinte i sve bivše jugoslovenske republike osim Crne Gore koja je najavila podršku.

Portal Analitika