Fudbal

Vidić: Treba li da odem u zatvor da bih postao funkcioner, oni se hvale time što su bili na robiji

Bivši srpski fudbaler Nemanja Vidić, koji je početkom godine predao pa povukao kandidaturu za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije, obrušio se na tamošnju kuću fudbala i sam sistem.

Vidić: Treba li da odem u zatvor da bih postao funkcioner, oni se hvale time što su bili na robiji Foto: Starsport
Portal AnalitikaIzvor

Vidić je u intervjuu za Nin upitao da li bi prvo trebalo da ode u zatvor, pa da tek onda dobije funkciju u srpskom fudbalu.

"Kako to da Dragan Džajić, koji je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama, i Zvezdan Terzić, koji nije dokazao nevinost, već su procesi protiv njega zastarjeli, vode dvije najveće organizacije u srpskom fudbalu – FSS i Crvenu vezdu. To je pitanje koje svi treba da postavljamo", kazao je on.

On je naveo da je to "poruka za sve ljude u Srbiji - da se ne gleda rad, da uopšte nije bitno da li si radio dobro ili loše, bitno je da budeš podoban“.

Kako je rekao, „Džajić četiri godine nije uspio da dokaže da je nevin i onda ga je prije 11 godina tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić abolirao".

"On (Džajić) je to prihvatio i time priznao da je krao Zvezdu, odnosno učestvovao u malverzacijama", poručio je Vidić.

Kazao je i da je Terzić "ponosan na to što je bio u zatvoru", te da "priča da je tamo upoznao mnogo kvalitetnih ljudi".

"Ja nemam problem da Terzić tako vaspitava svoju djecu. Ali on te poruke šalje mojoj, našoj djeci. Da je u redu da idete u zatvor, da je to put da ojačate i dođete do uspeha“, naveo je Vidić.

Portal Analitika