Region

"Čovjeka koji je nekad uzvikivao "Sto za jednog""

Puljić: Osmani urušila Vučića u sred Savjeta bezbjednosti; Keljmendi: Briljantan politički potez

Dopisnik Al Džazire iz Vašingtona, Ivica Puljić, objavio je na mreži X, da su predsjednica Kosova „Vjosa Osmani i četiri žene urušile u sred Savjeta bezbjednosti čovjeka koji je nekad uzvikivao "Sto za jednog"“. 

Puljić: Osmani urušila Vučića u sred Savjeta bezbjednosti; Keljmendi: Briljantan politički potez Foto: Twitter
Portal AnalitikaIzvor

"Ovo je njihova osveta nakon decenija borbe za zaštitu žena u ratu. Četiri od ovih žena su žrtve seksualnog zlostavljanja od strane Miloševićevog režima", naveo je Puljić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je predsjedavajućoj sjednice izrazio protest zbog toga što je Osmani dovela žene koje su svjedočile o zločinima srpske vojske i rekao da je Srbija trebalo da bude obaviještena o tome. 

SB UN: Osmani dovela žene za koje kaže da su silovane Albanke, Vučić pokazao fotografiju Srpkinje za koju ističe da je silovana i zaklana
8
SB UN: Osmani dovela žene za koje kaže da su silovane…
22.04.2024 20:03

„Strateška odluka predsjednice Vjose Osmani da na sastanak Vijeća bezbjednosti UN-a dovede četiri žene koje oličavaju zločine Srbije na Kosovu je briljantan politički potez. Prikazujući direktne žrtve politike koju zastupa Vučić, težina njegovih riječi, kao dugogodišnje ličnosti na vlasti od '99, značajno se smanjuje“, kazao je Adriatik Keljmendi, direktor televizije Klan Kosova. 

Istakao je da su Fahrije Hoti, Vasfije Krasniqi, Elhame Muçolli i Shyrete Tairi „živa svjedočanstva počinjenih zločina, uključujući ubistva i silovanja za koja Srbija tek treba da se izvini“. 

„Njihovo prisustvo u Njujorku na Istriveru služi kao snažan podsjetnik na neriješene nepravde s kojima se suočavaju mnogi drugi. Svaka čast predsjednici Osmani i iskrena zahvalnost Fahrije, Vasfije, Elhame i Shyrete na njihovoj hrabrosti i otpornosti“, poručio je Kelmendi.


Portal Analitika