Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Udruženje pravnika: Neisticanje zastave za dane državnih praznika nije stvar političkog ili nacionalnih uvjerenja već nepoštovanje pravnog poretka

Poručili da se šalje poruka građanima da i sami uvedu i primjenjuju princip "zakon je dobar samo ako je po mojoj ličnoj volji""

Udruženje pravnika: Neisticanje zastave za dane državnih praznika nije stvar političkog ili nacionalnih uvjerenja već nepoštovanje pravnog poretka

Neisticanje državnih simbola - zastave za dane državnih praznika nije stvar političkog ili nacionalnih uvjerenja pojedinca ili vlasti u nekoj lokalnoj zajednici već duboko i nedozvoljeno nepoštovanje pravnog poretka države i njenih zakona, poručili su iz Udruženja pravnika Crne Gore. 

Ilustracija Foto: Depositphotos
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Demonstracija principa selektivne primjene zakona ne samo da uvodi pravnu nesigurnost i pokazuje institucionalnu anarhiju, već i šalje poruku građanima da i sami uvedu i primjenjuju princip "zakon je dobar samo ako je po mojoj ličnoj volji".

Pritom, činjenica da nema odgovornosti za precizno utvrđeno kršenje zakona, te da "komunalne službe" arbitriraju da li sprovoditi zakone koje je usvojila Skupština Crne Gore, ne samo da devastiraju ustavno definisanu vladavinu prava i pravnu državu, već i simbolično pokazuju da je lokakna samouprava "efektna" samo kada treba devastirati autoritet države i njena obilježja", poručuju iz Udruženja pravnika Crne Gore. 

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S SUSJED_1
23.05.2023. 06:39

Apsolutno ispravno ! Kod nas, čak svi Predstavnici stanara (tako se zovu), imaju obavezu na svim zgradama postaviti zastavu. Na služebnim prostorijama i zgradama institucija - zakonska obaveza ! I ne samo kod nas. Tako je svim državama: Vidi Austrija, Njemačka, Italija...o SAD - da ne pričam: Oni drže cijelu godinu, čak i na privatnim kućama.

1
0
l ljuma_neregistrovani
22.05.2023. 18:30

ođe vlada bezakonje, upamet se crnogorci moramo bit jedno kad nam obrnu svijest

11
1
p psrtizanskiput_neregistrovani
22.05.2023. 17:16

AKO JE TO TAKO,ONDA POCNITE SA HAPSENJEM ODMAH,POCEV OD JADONACRLNIKA NIKSICA,KOJI CETNIKUJE OD KAD GA JE ZAPALO SA DFom,POKAZITE NARODU CG DA NEMA ZASTICENIH PA CE MO VAM VJEROVATI U STRUKU I LJUCKOST!☝️🇲🇪☝️🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤🇲🇪🇲🇪🇲🇪☝️

21
1
C CG_neregistrovani
22.05.2023. 16:40

Je li zakon važi samo za crnogorce “ekstremiste” ?

22
1
Z Zora_neregistrovani
22.05.2023. 16:32

Ako rade protiv ustava i zakona države, hapsite bandu, šta čekate?!

30
1