Svijet

U Siriji od jutros poginulo 13 ljudi

Izvor

Prema saopštenju sirijske Opservatorije za zaštitu ljudskih prava, pobunjenici su noćas izvršili napad na zgradu državne televizije u Alepu i oko nje postavili eksploziv, ali su se povukli pošto ih je bombardovala regularna vojska.

Državna novinska agencija Sana je potvrdila da je izvršen napad na televiziju, navodeći da su "teroristi napali civile i zgradu" (televizije) ali da su je "vojnici odbranili".

Žestoki sukobi danas su nastavljeni i u kvartovima Salahedin i Seif el-Davla u zapadnom delu Alepa, koje pod kontrolom drže pobunjenici.

U Siriji je danas poginulo 13 osoba od kojih jedna u Latakiji na sjevero-zapadu zemlje, šest u Deir Ezoru u istočnom djelu, i šest u regionu Damaska.

Opservatorija je navela da je regularana vojska u najjačem napadu od početka sukoba u Siriji, bombardovala kvart Tadamun u južnom dijelu Damaska, gdje su takodje raspoređeni pobunjenici, i da su borbe nastavljene u četvrti Džobar u istočnom dijelu grada.

Sana je navela da je vojska izvršila juriš na "teroriste" u Tadamunu.

U Siriji je samo juče poginulo oko sto ljudi, a prema najnovijim podacima Opservatorije, od marta prošle godine, kada su počeli sukobi u toj zemlji, život je izgubilo više od 20.000 ljudi, među kojima 14.000 civila.

Portal Analitika