Društvo

Dom omladinine i poligon u Ljajkovićima gube svoju namjenu, a Karate klubu ,,Bratstvo“ prijeti izbacivanje na ulicu

U dom sportista namjeravaju da usele komunalne službe

Povodom najavljene namjere Opštine Zeta o prenamjeni Doma omladine i sportskog poligona u Ljajkovićima u sjedište budućeg komunalnog preduzeće i parking servisa sa mehanizacijom, predsjednik Karate kluba ,,Bratstvo“ Gagarin Maraš obratio se javnosti u ime mještana Ljajkovića, Mitrovića i Srpska. Maraš podsjeća da je Dom omladine izgrađen od sradstava samodoprinosa mještana navedenih sela, na seoskoj komunici i uz nesebičan fizički rad mještana.

U dom sportista namjeravaju da usele komunalne službe Foto: Privatna arhiva
PobjedaIzvor

"Opština Zeta, kao i ni Opština Podgorica nijednim aktom ili postupkom nije učestvovala u stvaranju ovog objekta koji je odlukom mještana ovih sela isključivo predviđen kao objekat za sportsko-rekreativne svrhe i isključivo za potrebe mjestana ovih sela", podsjeća Maraš.

Na skupu mještana ovih sela koji je održan u neđelju 29. septembra, donijeta je jednoglasna odluka o zajedničkom djelovanju, odnosno sakupljanju potpisa za peticiju kojom bi se od lokalne uprave tražilo da

sačuva Dom omladine i poligon za potrebe seljana i svrhu za koju je i građen. Za samo sedam dana peticiju je potpisalo 539 mještana i ona je predata Opštini Zeta u poneđeljak (2. oktobra).

"Obratili smo se Opštini Zeta sa zahtjevom da preuzmu mjere i radnje iz njihove nadležnosti u cilju obustavljanja planiranih aktivnosti za ovaj objekat i saopštili da nećemo dozvoliti prenamjenu ovog, za nas izuzetno važnog, objekta, te da ćemo se toj namjeri odlučno suprostaviti", kazao je Maraš.

On je najavio da će u na sportskom terenu u Ljajkovićima u neđelju (8. oktobra) u 18 sati biti održan skup mještana u cilju zaštite Doma omladine i poligona.

KK ,,Bratstvo“ ponos Zete

U Domu omladine u Ljajkovićima dio treninga obavlja Karate klub ,,Bratstvo“, koji je od osnivanja prije 19 godina uvijek bio jedan od najboljih klubova u Zeti. Za prošlu godinu KK ,,Bratstvo“ bio najbolji sportski kolektiv, imali su najboljeg trenera i najboljeg seniora Zete, a u klubu su posebno ponosni na činjenicu da njihove boje brani seniorska

prvakinja sa Igara malih zemalja Evrope i šampionka Balkana Jovana Stojanović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.