Literatura

Promocija knjige sjutra u sali “Marko Miljanov”

"Susreti" Slobodana Vukovića u Biblioteci “Radosav Ljumović”

Knjiga “Susreti” autora Slobodana Vukovićabiće predstavljena sjutra (srijeda 22. novembar) u sali “Marko Miljanov” Biblioteke “Radosav Ljumović” u Podgorici, sa početkom u 19 sati.

"Susreti" Slobodana Vukovića u Biblioteci “Radosav Ljumović” Foto: Biblioteka Radosav Ljumović
Portal AnalitikaIzvor

Uz autora, u programu učestvuju: prof. dr Sofija Kalezić, Slobodan Marunović i Marko Brajković.

Knjiga “Susreti” sadrži sedamdeset osam putopisa, reportaža, zapisa iz bogatog novinarskog i literarnog iskustva Slobodana Vukovića.

“Vukovićevi susreti sa znamenitim, neobičnim ljudima, krajevima, događajima i vremenima, potvrđuju autora izuzetne moći zapažanja i riječi”, naglašava u eseju o knjizi prof. dr Draško Došljak. 

Prof. dr Sonja Tomović-Šundić u pogovoru “Susreta” kaže: 

“Knjiga ‘Susreti’ predstavlja sintezu duhovnog sazrijevanja Slobodana Vukovića, iz plemenite vojvodske kuće Miljana Vukovaplodonosna intelektualna iskustva, svjedočanstvo jednog neumornog stvaralačkog pregnuća. U potrazi za pričom, privučen tajanstvenim obredom umjetničkog kazivanja, Vuković je obišao zemaljsku kuglu, naše iseljeništvo od Australije do Latinske Amerike, ostavljajući nam kao dokumentaciono štivo snažne zapise, putopise i reportaže koje se istovremeno mogu čitati i kao novinarski žanr i umjetnička proza rafiniranog jezika i stila. 

Izdavač je Unireks, a knjigu je sufinansirao Glavni grad Podgorica – Sekretarijat za kulturu i sport. 

Portal Analitika