Abiznis

Ministarka javne uprave sa zvaničnicima Savjeta stranih investitora

Srzentić: Gradimo upravu koja je servisno orjentisana na građane i privredu

Naš cilj je da gradimo upravu koja je servisno orjentisana na građane i privredu, a na bazi njihovih potreba , kazala je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Srzentić: Gradimo upravu koja je servisno orjentisana na građane i privredu Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Ona se sastala se sa predsjednikom Savjeta stranih investitora Kristofom Šonom, izvršnim direktorom Savjeta stranih investitora Ivanom Radulovićem, izvršnom direktoricom Telekoma Dinom Cibulaskaja, izvršnim direktorom Crnogorske komercijalne banke Palom Kovačem, te izvršnim direktorom Sage CG i predsjedavajućim ICT komiteta u Savjetu Ivanom Bojanovićem.

- Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija pažljivo osluškuje potrebe poslovne zajednice, kako bismo radili na smanjenju birokratije, pojednostavljenju procedura, a sve sa ciljem daljeg razvoja digitalne ekonomije, ali i jačanja ekonomskog rasta - rekla je Srzentić.

Ona je sa predstavnicima Savjeta razgovarala o konkretnim aktivnostima i promjenama koje je neophodno sprovesti u cilju unapređena digitalnog poslovanja, veće efikasnosti i transparentnosti rada.

- Savjet stranih investitora biće posvećen partner Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija u sprovođenju digitalne transformacije poslovnih procesa, te daljeg podsticanja digitalalizacije i razvoja e-usluga - kazali su iz ovog tijela. 

Neophodno je, kako su istakli, jačati partnerstvo između poslovne zajednice i javne uprave kako bi se ubrazala digitalna transformacija i kontinuirano unapređivao investicioni ambijent za tehnološki sektor.

- Kroz zajednički rad javnog i privatnog sektora, ICT zajednica Savjeta će kroz transfer znanja i najboljih EU i svjetskih praksi pružiti podršku pospješivanju digitalne ekonomije, unapređenju infrastrukture, smanjivanju digitalnog jaza i optimizaciji javnog sektora - navedeno je u saopštenju.

Portal Analitika