Region

Disciplinski postupak za pedagoga, psihologa i sekretarku škole

Srpsko Ministarstvo prosvjete predložilo smjenu direktorke OŠ „Vladislav Ribnikar“

Ministarstvo prosvjete Srbije predložilo je smjenu direktorke Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru.

Srpsko Ministarstvo prosvjete predložilo smjenu direktorke OŠ „Vladislav Ribnikar“ Foto: BBC / SLOBODAN MARIČIĆ
AgencijeIzvor

Republička prosvjetna inspekcija završila je vanredni inspekcijski nadzor u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, koji je pokrenut 22. maja 2023. godine.

Predmet nadzora bio je rad direktora i obavljanje djelatnosti u ustanovi, a na osnovu realizovanog nadzora, prijedlog inspekcije je da se razriješi direktorka Snežana Кnežević i organ upravljanja, odnosno da se imenuje privremeni organ upravljanja i postavi vršilac dužnosti direktora.

Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu, psihologu i sekretaru škole, koji će biti suspendovani do okončanja pomenutog postupka.

Podsjetimo, direktorka OŠ „Vladislav Ribnikar“ Snežana Knežević, u kojoj je 3. maja došlo do masovne pucnjave kada je učenik sedmog razreda (13) ubio osmoro učenika i čuvara, a ranio još šest svojih drugara i nastavnicu istorije, oglasila se šest dana nakon velike tragedije.

„Ja znam da je obaveza svakoga ko se nalazi na čelu neke javne institucije da komunicira sa medijima i pogotovo sada da se obrati, ali mi se nalazimo u situaciju u kojoj niko do sada nije bio“, istakla je tada direktorka.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
K Karadag
29.05.2023. 15:10

ma dzabe ,nije kriv direktor no pradjede tog nesretnog djeteta.

3
0