Moda

Tradicionalni modni događaj biće održan 14. novembra u Podgorici

Spoj humanosti i mode: GP Contour Fashion Connection u znaku donacija za Ninu Cicmil

„Pokazaćemo da su, osim novih kolekcija, u trendu oduvijek i empatija, solidarnost i humanost“, poručila je Danijela Mujović za Portal Analitika

Spoj humanosti i mode: GP Contour Fashion Connection u znaku donacija za Ninu Cicmil Foto: PA
Desanka Markuš-Janković
Desanka Markuš-JankovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U Dvorcu Petrovića na Kruševcu 14. novembra biće upriličen tradicionalni modni događaj "GP Contour Fashion Connection“, a osim glamura, mode i kreativnosti, događaj će ove godine proteći će i u duhu humanosti.

Danijela Mujović iz modne agencije „Mondaine models“, koja je organizator događaja, za Portal Analitika je kazala je da je fokus jesenjeg 25. izdanja, na održivoj modi i modi kao stalnoj igri i istraživanju, kao i na slobodi duha i tijela. 

Osim ove poruke, kako ističe, poslaće i onu humaniju kroz saradnju sa organizacijom „Devet dobrih žena“.

D-Mujovi

„Naime, tokom večeri, prikupljanjem novčanih sredstava za ovo udruženje, pokazaćemo da su osim novih kolekcija u trendu oduvijek i empatija, solidarnost i humanost“, kazala je Mujović.

Kako je najavila, prikupljena sredstva biće donirana Nini Cicmil, kojoj je neophodna transplantacija bubrega i pankreasa.

„Žene vole modu, ali da bi imale volje i želje za njom, moraju biti zdrave. Humanost je trend koji bio morao biti vječan“, poručuje Mujović.

U fokusu održiva moda, ali i sloboda duha 

Naziv događaja - “Fashion Connection”, kako navodi Danijela, upućuje na modu koja je za njih, kako isitče, sredstvo za iskazivanje društvene odgovornosti, a ne samo puko prezentovanje novih kolekcija.

„Ovoga puta u fokusu su održiva moda, ali i sloboda duha i tijela u iskazivanju kreativnosti. Apel o svemu nabrojanom šaljemo udruženi sa studentima druge godine Fakulteta za dizajn i multimediju UDG“, kaže Mujović.

Govoreći o održivoj modi, organizatorka navodi da upravo zaštitna fotografija događaja promoviše dizajn koji tokom igre, inspirisane slobodom, može nastati i od materijala poput sintetičkog etisona, izolir trake, eksera i ukrasnih šarki za stolariju.

Bogat program za više od 200 zvanica

Program će 14. novembra početi u 21 sat, a pred više od 200 zvanica, tokom “S’Oliver“ dana, prodefilovaće nove kolekcije Biljane Tipsarević, akademske slikarke Anje Radulović i Igora Todorovića koji će premijernim prikazivanjem kolekcije „VIGOR“ zatvoriti događaj.

official

„Takođe, studenti druge godine Fakulteta za dizajn i multimediju UDG, pod mentorstvom profesorice Ane Vasiljević-Čelar, predstaviće projekat „Neo antique spirit“ na izložbi koja će biti upriličena nakon revijalnog dijela“, navela je Mujović.

Za frizuru će biti zadužen tim Zorana Vukčevića, dok šminku tradicionalno potpisuje Ljubica Vukčević. 

„Ovaj Gp Contour Fashion Connection mirisaće na novi muški i ženski s’Oliver, imaće aromu vrhunskih vina Mola i ChocoBash čokolada“, dodala je Mujović. 

Kvalitetni i inovativni dizajn

Modna agencija “Mondaine models”, kako ističe naša sagovornica, ni ovoga puta nije pravila kompromise sa stilom i kvalitetom.

„Program je, u pravom smislu te riječi, odabran, ekskluzivan, premijeran i umjetnički. Jedini mogući koncept prikazivanja kolekcija u dvorcu je onaj “iz prostorije u prostoriju” , atmosfera je, takoreći, intimna, jer publika i kreacije koje prolaze su blizu i pod jakim svijetlom te u takvim okolnostima ne oprašta se ni sitnica poput diskretno iskrivljenog šava“, kaže ona.

Od modela, stajlinga, šminke, pa do fizičkog izgleda manekenke koja nosi, sve je istaknutije i mnogo više podložno kritici nego kada je scena udaljena i “okupana” scenskom rasvjetom“, pojašnjava Mujović.

Međutim, kako navodi, estetika koju njeguju, način na koji selektuju kolekcije koje će se prikazati i standardi od kojih ne odstupaju, čine da im ova zahtjevna lokacija i koncept ne prestavljaju veliki izazov. 

„Smatramo da je prikazivanje više od tri kolekcije po noći previše za prosječnog posjetioca modnih događaja te da smo i u tom pogledu ovoga puta zadržali mjeru koja obećava istinsko uživanje u kvalitetnom i inovativnom dizajnu“, zaključila je Mujović.

Apel: Nini Cicmil potrebno 150.000 eura za transplantaciju bubrega i pankreasa
2
Apel: Nini Cicmil potrebno 150.000 eura za transplantaciju…
01.11.2022 12:15


Portal Analitika