Društvo

Apel: Nini Cicmil potrebno 150.000 eura za transplantaciju bubrega i pankreasa

Nini Cicmil (43) iz Podgorice potrebno je 150.000 eura za transplatacije bubrega i pankreasa u inostranstvu, saopšteno je iz NVO Karika. 

Apel: Nini Cicmil potrebno 150.000 eura za transplantaciju bubrega i pankreasa Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

"Naime, Nina Cicmil je diplomirani ekonomista, radila je u Ekektrodistribuciji Crne Gore 15 godina, a onda silom zdravstvenih prilika otišla u prijevremenu penziju", kažu iz NVO Karika.

Kako dodaju, Nina je u svojoj 20. godini dobila šećer i od tada je na insulinu četiri do pet puta nedjeljno.

"Bez obzira na prepreke koje su joj postavljene, uspjela je da završi ekonomski fakultet sa visokim ocjenama i ostvari se kao supruga, majka. Bila je i vrijedan radnik. Trudila se da svim kolegama uvjek bude na raspolaganju, kada joj je uručena i nagrada„ Energija u srcu“, na koju je jako ponosna”, navode u saopštenju.

"Dakle, više od pola svog života borim se sa tim tihim neprijateljem, koji mi je svojom agresivnošću uništio bubrege te sam već dvije duge godine na dijalizi tri puta nedjeljno po pet sati. Ova teška i naporna bolest, sa dijalizom na posletku, veoma mi je iscrpila organizam pa sam, mislim hrabro, odlučila da idem na transplantaciju i pankreasa i bubrega u Bjelorusiju. Nemam donora organa jer za ove dvije transplantacije je potrebna jedna osoba, a pankreas ne moze donirati živi donor”, istakla je Nina.

Naglašava da ovakvu odluku nije lako donijeti.

“Ali, kada počnete da se normalnog života sjećate kao kroz maglu i tek u obrisima, onda se odlučujete na sve ili ništa, jer valja živjeti kvalitetno i za život se boriti. Veliku snagu mi daju divan suprug Vlado koji mi velika podrška, moja najveća radost osamnaestogodišnja ćerka Jana , brat, sestra ali i dva vitalna roditelja koji su u dubokoj starosti. Ovom izazovu koji je pred mene život postavio, spremna sam da stanem na crtu svojom hrabrošću, snagom, i osmijehom. Prepreka ka ostvarenju tog mog cilja su velika finansijska sredstva koja su neophodna a koja ne mogu sama obezbijediti. Transplantacija sa pregledom, nalazima i putnim troškovima. košta oko 150.000 eura”, navela je ona.

“Znam, kaže Nina, da dobrih ljudi, spremnih da pomognu još uvijek ima, pa sam tako čula i za Vas i Vašu spremnost. Kako god i koliko god, svaka finansijska pomoć bi mi dobrodošla, a ja se nadam da će biti prilike da se u dobru gledamo i dobrim da vratimo", kaže naša Nina na samom kraju ovoga pisma, ističu u NVO Karika.


Portal Analitika