Zdravlje

Specijalista medicinske psihologije, Vesna Kostić u Poliklinici Moj Lab 10. i 11. maja

Zakažite pozivom na broj 19989

Specijalista medicinske psihologije, Vesna Kostić u Poliklinici Moj Lab 10. i 11. maja Foto: Moj lab
PR sadržaj
PR sadržajAutor
Portal AnalitikaIzvor

“Emocionalno zrela osoba bi trebalo da u potpunosti prihvati činjenicu da svi živimo u svijetu vjerovatnoće i šansi, gdje nema niti će biti bilo kakvih apsolutnih izvjesnosti…”

Jedino izvjesno je da će budućnost biti neizvjesna! Ovo je vrijeme koje rezultira različitim disfunkcionalnim osjećanjima povodom traumatskog događaja, kao što su: anksioznost povodom stalne opasnosti;depresija povodom mogućeg gubitka života; strah od gladi; strah od gubitka doma, imovine, uz osjećaj BESPOMOĆNOSTI; osjećaj krivice, stida povodom nemoći i nesposobnosti da zaštitimo sebe ili druge; bijes... Ne mora direktno da se preživi opasan događaj da bi se oboljelo od posttraumatskog stresnog poremećaja! Prva reakcija na traumatski događaj su šok i nevjerica. To je iskustvo sa kojim se ne mirimo, koje je neshvatljivo, nepojmljivo i neizrecivo, iskustvo koje menja osobu.

Ono što nas spašava su emocije, ljubav i vjera. Radite stvari u kojima uživate. Njegujte privrženost, prihvatite sva negativna osjećanja, ako ne možete da promijenite situaciju, promijeniteo viđenje iste. Život uvijek nađe put i u to ime zauzmite dobar stav. Prihvatite činjenicu da ne može sve da bude optimalno i razvijte „otpornost na stres”, riječi su stručnjaka Vesne Kostić, specijaliste medicinske psihologije, psihoterapeuta, porodičnog terapeuta, psihoonkologa i life coach-a.

Ordinira u Poliklinici Moj Lab 10. i 11. maja. Zakažite pozivom na broj 19989.

Portal Analitika