Abiznis

Snažnije povezati privrednike Crne Gore i Kine

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović razgovarao je danas sa predstavnicima Ekonomsko-trgovinskog odjeljenja Ambasade NR Kine u Crnoj Gori, koje je predvodio savjetnik za ekonomsku i trgovinsku saradnju Wang Changjiang.

Snažnije povezati privrednike Crne Gore i Kine Foto: PKCG
Portal AnalitikaIzvor

Kako su saopštili iz PKCG, ovaj susret bio je prilika za razmjenu informacija i mapiranje polja saradnje, a dogovoreno je da se u budućnosti pokrenu aktivnosti u cilju jačeg povezivanja privreda Crne Gore i Kine.

Osim u izgradnji infrastrukture, postoje snažni interesi za potencijalnu saradnju dvije zemlje u oblastima zelene ekonomije, čiste energije i njenog efikasnog korišćenja, medicinske i zdravstvene zaštite, e-trgovine, poljoprivrede i turizma. 

Radovanović je upoznao sagovornike sa organizacijom i aktivnostima ove asocijacije koja je institucionalni partner donosiocima odluka kako na državnom tako i lokalnom nivou. Predstavio je makroekonomske pokazatelje Crne Gore i projekte koji se realizuju, ili su u planu u prioritetnim oblastima razvoja.

Sagovornici su se saglasili da su ekonomska i trgovinska saradnja ključne oblasti sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Crne Gore. 

Kako je navedeno u saopštenju, privredna komora će i ubuduće biti pouzdan saradnik i partner Ambasadi, otvorena i spremna da podrži sve kineske inicijative pokrenute s ciljem podsticanja ekonomske saradnje.

Portal Analitika