Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • SAD podržavaju vladu koja osuđuje rusku agresiju i zalaže se za teritorijalni integritet Ukrajine

Stejt department u ekskluzivnoj izjavi potvrdio poruke koje je Milatović dobio tokom boravka u Njujorku

SAD podržavaju vladu koja osuđuje rusku agresiju i zalaže se za teritorijalni integritet Ukrajine

Sjedinjene Države podržavaju brzo formiranje vlade koja podržava evroatlantske vrijednosti i predstavlja multikulturalnu Crnu Goru. Članovi takve vlade bi osudili rusku agresiju, zalagali se za teritorijalni integritet Ukrajine i podržali sankcije EU Rusiji, a istovremeno bi jačali aktivno učešće Crne Gore u NATO-u, štitili prava manjina i podržavali suverenitet susjednih zemalja, kazali su Pobjedi u Stejt departmentu

SAD podržavaju vladu koja osuđuje rusku agresiju i zalaže se za teritorijalni integritet Ukrajine Foto: Independent Balkan News Agency
PobjedaIzvor

Podršku Sjedinjenih Država mogu imati članovi vlade Crne Gore koji bi osudili rusku agresiju, zalagali se za teritorijalni integritet Ukrajine i podržali sankcije Evropske unije Rusiji.

To je Pobjedi saopšteno iz Stejt departmenta, a povodom nedavne izjave crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića, „da nikoga ne treba isključiti iz vlade, pa ni koaliciju ,,Za budućnost Crne Gore“, a koju čine čelnici nekadašnjeg proruskog Demokratskog fronta – Andrija Mandić i Milan Knežević.

"Sjedinjene Države podržavaju brzo formiranje vlade koja podržava evroatlantske vrijednosti i predstavlja multikulturalnu Crnu Goru. Članovi takve vlade bi osudili rusku agresiju, zalagali se za teritorijalni integritet Ukrajine i podržali sankcije EU Rusiji, a istovremeno bi jačali aktivno učešće Crne Gore u NATO-u, štitili prava manjina i podržavali suverenitet susjednih zemalja", kazali su u Stejt departmentu.

Milatović je nedavno boravio u Sjedinjenim Državama, gdje je razgovarao sa američkim zvaničnicima. Jedan od njih, Gabrijel Eskobar, rekao je nakon razgovora sa predsjednikom naše države, da vjeruje da je on shvatio poruku zvaničnika SAD.

"SAD su bile vrlo jasne da želimo da vladu čine isključivo partije usredsređene na evropske integracije i posvećene NATO-u, koje dijele naš stav u vezi sa Rusijom, i mislim da je on (Milatović) signalizirao da se saglasio sa tim", kazao je Eskobar za Glas Amerike.

Štaviše, Milatović je kazao i da je, „uz puno uvažavanje gospodina Eskobara, u Njujorku imao susrete s više američkih zvaničnika koji su u hijerarhijskom smislu na višim pozicijama u administraciji“.

Ipak, jučerašnja poruka Stejt departmenta jasan je signal da svi američki zvaničnici imaju isti stav kada je u pitanju formiranje vlade, te da radikalni politički subjekti, poput ZBCG, nijesu partner SAD-a.

Portal Analitika

Komentari (14)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
d dddd_neregistrovani
28.09.2023. 12:15

Gospodine Spaliću “tvrd je orah voćka čudnovata…”. Ne slišaj tuđina ni one zaslepljene rusofoboijom (trend korupirane Evrope), srbomržnjom, kuknjavon protiv “srpskog sveta” to je dimna zavese sa Belvedera, koju je podmetnuo DPS da narod ne vidite šta se dešava. Jasno je da u Crnoj Gori podržavaju Rusiju (nikad nas nije ubijala), da je NATO taj koji je vodio rat protiv Jugoslavije (i Crne Gore), kršeći pri tom međunarodno pravo, bombardujući civile (seti se djece iz Murine), televizijske stanice, kinesku ambasadu? Otimanjem i priznanjem tkz. Kosova od Srbije se faktički dovodi u pitanje teritorijalni integritet i Crne Gore, budući da planovi NATO i SADA predviđaju da područja naseljenih Albancima naknadno integrišu u jedinstvenu celinu (veliku Albaniju), a Crnu Goru u njenu provinciju.

1
3
R Rukfaš_neregistrovani
28.09.2023. 10:53

Sad sam u dilemi. Izgleda da Amerikanci ne znaju koje je njihovo mišljenje, Dali vjerovati JaDovu koji je sve to provjerio sa AV miroplačivim ili Amerikncima?

5
1
l ljuma_neregistrovani
28.09.2023. 09:45

dobro je to oni na priču osuđuju i podržavaju eto vam ih jer su g.... taman ka vi iz SAD

2
2
p podgorica_neregistrovani
28.09.2023. 09:42

Zar ovi iz SADa ne vide da ih zavlace i Milatovic I Abazovic Rade sve po upustvu Vucica na destabilizaciju ZB

10
1
t tikvan_neregistrovani
28.09.2023. 08:33

Milatovic se pravi blesav, najtuznije je da nema svoje "ja", covjek se drzi za rijec, a ne za rogove. Manje vise izgleda da se radi o marioneti nekog drugog rezima, a i poboznom licu, ustrasenom od popova.

11
1
g goca_neregistrovani
28.09.2023. 08:24

ovaj strax od bivseg df je toliko tragikomican i smijesan a milatovic je pravi presjednik za razliku od bivseg koji je bio obicna sluga iz svojix licnix interesa

2
13
A Apač_neregistrovani
28.09.2023. 07:26

A đe je agresija na Srbiju i teritorijalni integritet Srbije. USA se samo na male države busa a na veće zaleže iza kupusa.

3
16
B Brat_neregistrovani
28.09.2023. 06:08

Jadov Slucajni je ljubomoran na Bitangu, sto je prva bitanga i lazov Crne Gore pa bi da mu preotme titulu. Kako je krenuo, brzo ce ga pretec....

22
1
E E_viva_vero_montenegro
28.09.2023. 05:13

Oa dabome ! ✊️❤️🇺🇸❤️

17
2
b bjelopavlić_neregistrovani
28.09.2023. 05:13

Potpuno istinito i tačno. Članica NATOa mora osuditi agresiju i podržavati teritorijalni integritet Ukrajine. Po istom principu bi trebalo podržati i teritorijalni integritet Srbije. U čemu je razlika između Kosova i Donbasa i Krima?

4
22
P Posteno_neregistrovani
28.09.2023. 06:49

@bjelopavlić_neregistrovani Srbija je izgubila Kosovo zbog politike Milosevica i nacionalisticke kamarile iz Bg. Zaboravio si sto su razne vojske Srbije rafile po Kosovu. Izbjeglice,zlocini..... OVK je na zapadu bila proglasena za teroristicku organizaciju dok nije pocelo etnicko ciscemje. Prisjeti se malo.....

15
2
b budala_neregistrovani
28.09.2023. 08:46

@bjelopavlić_neregistrovani Procitaj o prvoj i drugoj srpskoj seobi. Otisli ste sa juga na sjever, dok se Kosovo nije iselilo u Vojvodini gotovo da nije bilo Srba, kao ni Vojnoj Kraini, doduse i sad ih je tamo malo.

10
1
D Dute_neregistrovani
28.09.2023. 05:09

Izgleda uđe Front u vladu osudili su svi Rusku agresiju i podržali teritorijalni integritet Ukrajine to je prvi uradio Pipun nosioc liste DF.

2
19
z zdravinjo_neregistrovani
28.09.2023. 06:24

@Dute_neregistrovani Opet si poceo da pijes?

16
1