Politika

"U što kraćem roku treba formirati komisju koja bi izvršila popis predmeta"

Šabović: Najbolje da Kovač angažuje Duška Mačeka

Jedini način da se sa sigurnošću utvrdi da iz depoa Višeg suda ne nedostaje apsolutno ništa je da se svaki predmet pojedinačno provjeri i to prateći spisak pojedinačnih akata u predmetima, sve ostalo jezamajavanje javnosti, kaže član Glavnog odbora SDP-a, diplomirani pravnik Mirza Šabović.

Šabović: Najbolje da Kovač angažuje Duška Mačeka Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

„Konstatacija predsjednika Višeg suda gospodina Borisa Savića da ''gotovo ništa ne nedostaje'' otvara mogućnost da eventualno ipak nešto nedostaje,pa bi upravo zbog toga, Ministar pravde Kovač u što kraćem roku trebao formirati komisju koja bi izvršila popis predmeta po sadržini zajedno sa dokaznim materijalom“, kazao je on.

Kako dodaje, razumijevajući sam postupak kretanja i arhiviranje predmeta, jasno je da to obiman posao, imajući u vidu da se u arhivi Višeg suda nalazi na hiljade predmeta, međutim fokus bi trebalo staviti na one predmete koji su od visokog interesovanja javnosti, kao i napredmete koji su po svojoj pravnoj prirodi značajni za dalji tok određenih društveno-političkih procesa.

„Ministar pravde Marko Kovač bi mom mišljenju morao da formira komisiju, u čijem sastavu bi se našli predstavnici ministarstva pravde, nezavisni pravnici, nvo sektor, pa i službenici Višeg suda koji bi u okviru razumnog vremenskog roka najprije izvršili popis akata u onim predmetima koji su privlačili pažnju javnosti i čije rješavanje je bilo u interesu društva u cjelini a koji su imali i visoki stepen medijske pažnje, tek nakon toga moglo bi se preći i na ostale predmete“, rekao je on.

Kaže da metodologiju vršenja popisa, odnosno provjere predmeta ne bi bilo potrebno posebno utvrđivati jer su akti predmeta u omotima po pravilu već popisani i numerisani, dakle bilo bi potrebno samo sprovesti postupak provjere stanja u samom predmetu i to na adekvatan način konstatovati.

„Međutim, ministar Kovač ima još jednu mogućnost a to je da od ministra unutrašnjih poslova zatraži angažovanje čuvenog policijskog inspektora Duška Mačeka koji bi cijeli ovaj slučaj riješio na opšte zadovoljstvo cjelokupne crnogorske javnosti“, zaključio je Šabović. 

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B BratAbaz_neregistrovani
13.09.2023. 19:27

Pa ti vidi Sabovicu opet sa Rankom guraj sdp sa urom

8
0
P Podgorica_neregistrovani
13.09.2023. 14:37

Sramota za drzavu i Sud u kakvom stanju im je depo!

15
0
M Mojsije_neregistrovani
13.09.2023. 14:03

KAZU DA NEDOSTAJU DOMUMENTI!Valjda su dokumenti mogu fotokopirati.Stvar je vrlo ozbiljna.To je dokaz kakvu upravu imamo i sudstvo.

17
1
p podgorica_neregistrovani
13.09.2023. 13:45

Oni neznaju ni sto je ni koliko bilo u ovom depou Savic je o prenatrpanosti i neobezbjedjenju poceo pricati prije godinu ili godinu ipo

23
0
K Katunskivitez_neregistrovani
13.09.2023. 13:45

Hahah kakav je Sabovic brat

20
0