Zanimljivosti

Rutinsko servisiranje Alfe pretvorilo se u noćnu moru – uništili mu auto prilikom test vožnje

U bizarnom udesu "stradali" su i jedan Porsche 911 i Mercedes-Benz GLE.

Rutinsko servisiranje Alfe pretvorilo se u noćnu moru – uništili mu auto prilikom test vožnje Foto: Reddit
Portal AnalitikaIzvor

Kada vlasnik odveze svoj automobil u servis očekuje da će vozilo biti u najboljem stanju prilikom preuzimanja. Nažalost, to nije bio slučaj sa ovom Alfom Giulia Quadrifoglio koja je nastradala u bizarnom udesu tokom test vožnje nakon servisiranja. 

Kao što pokazuju fotografije podijeljene na Redditu, Alfa nije bila jedina žrtva – stradali su i Porsche 911 i Mercedes-Benz GLE na parkingu izložbenog salona, piše B92. 

Vlasnik Alfe je rekao za Motor1 da je svoj automobil iz 2017. odvezao u prodajni salon gdje ga je kupio radi manje popravke, da bi ga kasnije iz servisa pozvali da mu kažu da se dogodila nesreća.

"Rekli su mi da su tokom probne vožnje nakon popravke imali udes. Kombi im je "presjekao" put zbog čega je vozač naglo smotao volan, udario u ivičnjak i "poletio u vazduh", objasnio je vlasnik automobila.

Iako se na Redditu u diskusiji o ovom incidentu komentarisalo da je serviser bio pijan, vlasnik Alfe to negira.

"Ne vjerujem da je alkohol bio umiješan, to su samo glasine na Redditu", rekao je on.

Da nesreća bude veća, prilikom udesa Giulia je završila na krovu izloženog Porschea 911, dok se prednji dio italijanske sportske limuzine zakucao u parkirani Mercedesov SUV GLE.

Sudeći po fotografijama, Porscheu i Alfi se loše piše s obzirom na razmjere pretrpljene štete. Da stvar bude još tužnija za vlasnika Alfe, on je posjedovao svoj auto samo pet mjeseci, s obzirom da ga je kupio polovnog.

Iako šteta na Mercedesu ne izgleda tako ekstremno, može se pretpostaviti da mnogi kupci ne bi željeli "novi" GLE koji već ima upisano oštećenje u izvještaju o istoriji vozila.

Portal Analitika