Svijet

Ruska služba bezbjednosti znala za plan o terorističkom napadu

Izvor

- Tajne službe su primile informaciju da će se teroristički napad biti izvršen na jedan od aerodroma u Moskvi - izjavio je za rusku novinsku agenciju RIA Novosti jedan od izvora iz službe bezbjednosti.

On dodaje i kako su agenti bezbjednosti tražili trojicu osumnjičenih, ali su oni uspješno došli do aerodromske zgrade i gledali eksploziju koju je izvršio njihov „saradnik“, a onda dalje nastavili svojim putem.

- Imali su dojavu da će se nešto dogoditi čak sedam dana prije eksplozije. Znali su i tačno mjesto napada, kod službe carine - rekao je izvor u službi bezbjednosti aerodroma Domodjedevo za portal Lifenews.ru.

Teroristički se napad dogodio na terminalu za međunarodne dolaske, u neposrednoj blizini carine. Portparolka aerodroma potvrdila je kako na spomenuto područje može ući bilo ko.

Milan Milošević, konzul Srbije u Rusiji, izjavio je za beogradski Blic da je, prema prvim podacima, lakše povrijeđen jedan građanin Srbije, Milorad Miljković, za koga je ambasada saznala tako što se on sam javio porodici.

Diplomatska predstavništva ostalih država regiona saopštila su da među povrijeđenima nema njihovih državljana.

Portal Analitika