Društvo

Na period od tri godine

Reizabrana dekanka Arhitektonskog fakulteta Svetlana Perović

Upravni odbor Univeziteta Crne Gore (UO UCG) reizabrao je danas za dekanicu Arhitektonskog fakulteta prof. dr Svetlanu Perović, za mandatni period od 2023. do 2026.

Reizabrana dekanka Arhitektonskog fakulteta Svetlana Perović Foto: UCG
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici kojom je predsjedavala prof. dr Rajka Glušica, Perović jereizabrana na predlog Vijeća Arhitektonskog fakulteta, i uz pozitivno mišljenje rektora Vladimira Božovića.

Profesorica Perović je organizatorka više studentskih radionica i izložbi, uz kontinuiranu praksu objavljivanja radova studenata. Pod njenim mentorstvom studenti su publikovali veliki broj radovai osvojili više nagrada na međunarodnim salonima urbanizma. 

Aktivna je na međunarodnoj istraživačkoj sceni, a njeno istraživačko interesovanje uključuje: urbanu teoriju, konceptualni urbani dizajn, urbanu regeneraciju, budućnost gradova, transdisciplinarnu metodologiju u nauci, edukaciji i urbanoj praksi. 

Među brojnim aktivnostima ističe se učestvovanje u autorskom pisanju pet internacionalnih enciklopedija u izdavaštvu vodećeg međunarodnog izdavača SAGE, te poglavljima objavljenim u dvijenaučne monografije izdavača Springera, kao i dvijemeđunarodne knjige studijskog karaktera, izdate takođe u Americi. Recenzent je naučnih radova u međunarodnim časopisimai knjigama.

Na današnjoj sjednici UO UCG pokrenuta je i procedura za izbor direktora Istorijskog instituta. Konkurs za izbor direktora/direktorice Istorijskog instituta objavljuje se u Biltenu Univerziteta Crne Gore i u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori. Prijave na konkurs se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu.

Na sjednici UO UCG diskutovalo sei o ostalim tačkama dnevnog reda u domenu redovnog poslovanja Univerziteta Crne Gore.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.